El Palau de la Música incorpora dos nous violinistes a l'Orquestra de València

Una vegada que concloga aquest procés d'ocupació pública, l'Orquestra de València comptarà amb una plantilla de 87 membres

Guardar

Orquestra de València
Orquestra de València

El Palau de la Música ha incorporat dos nous violinistes a l'Orquestra de València, una professora i un professor, després de les audicions desenvolupades a la Sala García Navarro de l'auditori valencià en el marc del procés d'oposició convocat. Aquestes dues places de violí són l'inici d'un procés que continuarà amb la convocatòria d'una nova plaça de contrabaix, que es cobrirà també per oposició, amb l'objectiu de continuar incrementant la plantilla. Tal com ha assenyalat la presidenta del Palau de la Música, la regidora Glòria Tello, "l'Orquestra de València és la nostra prioritat, i per això estem dotant-la progressivament de noves places".

A aquesta convocatòria de dues places de violí, ja resolta, es van presentar 114 sol·licituds de músics de diferents nacionalitats. La presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, ha valorat molt positivament el resultat general de les oposicions que, ha assegurat, "han registrat un nivell artístic general molt alt". Estes noves incorporacions "ajudaran a aportar eixa versatilitat i optimització que volem per al creixement artístic de l'Orquestra de València", ha afegit Tello.

La convocatòria ha comptat amb la participació de professionals arribats de diferents països, com ara França, Holanda, Portugal, Bòsnia i Hercegovina, Romania, Ucraïna, Bulgària, Rússia, Bielorússia, l'Argentina, Cuba i Veneçuela; així com de les tres províncies de la Comunitat Valenciana i de la resta de l'Estat, Madrid, Astúries, Andalusia, País Basc, Múrcia, Illes Balears, Illes Canàries, Catalunya, Castella i Lleó i Castella-la Manxa.

El director del Palau, Vicent Ros, ha explicat que, una vegada que concloga aquest procés d'ocupació pública, l'Orquestra de València comptarà amb una plantilla de 87 membres, i ha assegurat que és un fet "que cal valorar, ja que poques orquestres espanyoles tenen en el seu haver eixe nombre de professores i professors".

Quant a les borses de treball, ja es van constituir bosses de trompa, trompeta i viola, i s'ha contractat dos professors, de trompa i trompeta, de manera interina. A més, ja ha conclòs el termini de presentació d'instàncies per a llocs de bombardí, tuba, saxofon i piano-celesta.

 

 

Destacats