El nou centre de salut de Benimaclet segueix sense ser una realitat

Després d’onze anys lluitant, els veïns d’aquest barri no veuen avanços en el projecte

Guardar

facebook-coma-vv-benimaclet
facebook-coma-vv-benimaclet

L'Associació de Veïns i Veïnes de Benimaclet, al costat d'un gran nombre d'entitats i organitzacions del barri, fa onze anys que lluiten i treballen, dia rere dia, per a aconseguir que el nou centre de salut de Benimaclet deixe de ser un somni per a convertir-se en una realitat.

Concentracions, recollida de signatures o reunions, entre altres accions, s'han anat duent a terme pels nombrosos veïns que estan cansats d'esperar setmanes per a aconseguir una cita amb el metge. I és que si es té en compte el gran barri en el qual s'ha convertit Benimaclet, s'arriba a la conclusió que l'actual centre de salut està desbordat. No solament es veuen obligats a donar servei sanitari a més habitants dels quals la Conselleria recomana, sinó que no donen l'abast per a atendre a tots i cadascun dels veïns, amb la rapidesa necessària quan es tracta de temes de salut.

El 22 de febrer de 2007, el Ple de les Corts Valencianes aprovava, per unanimitat, la construcció del nou centre de salut de Benimaclet, que anava a estar situat entre els carrers Emili Baró, Actor Ismael Merlo i l'Avinguda Alfauir. La construcció del nou centre seria a càrrec de la Conselleria de Sanitat, i l'aparcament subterrani a càrrec de l'Ajuntament de València. Tot semblava apuntar que, en 2009, el centre de salut estaria en el seu ple funcionament.

No obstant això, açò no va ocórrer així. Les obres van començar a retardar-se any rere any. Va ser en 2014 quan semblava que, per fi, començarien les obres. Tanmateix, tres anys després tot segueix igual en el barri de Benimaclet.

Així i tot, els veïns no descansen, i continuen reivindicant un equipament completament necessari tant per al barri, com per a la millora de la qualitat de vida dels veïns: Un Nou Centre de Salut.

Arxivat a:

Destacats