El Govern de la Nau es reuneix per a debatre les línies dels seus primers pressupostos fora del pla d'ajust

Guardar

encuentro_malilla_nau
encuentro_malilla_nau

El Govern de la Nau s'ha reunit aquest dissabte amb l'objectiu de debatre les línies dels pressupostos de 2019 perquè "siguen possibles" i "complisquen les normes d'ingressos i despeses i la regla de la despesa". "Una regla molt important que complirem", ha assegurat en referència a aquesta última l'alcalde de València, Joan Ribó, durant la seua participació en la trobada.

Ribó s'ha mostrat "satisfet" per l'"alliberament" del pla d'ajust i ha destacat la labor de l'executiu que presideix que "està baixant d'una manera molt clara l'endeutament que havien heretat", segons ha manifestat. L'alcalde ha explicat que en ser un any electoral, l'equip del Govern de la Nau programarà fins a juny en una primera fase i després continuarà.

Sobre les línies de debat, Ribó ha explicat que, en un primer lloc, girarà entorn d'"acabar amb els compromisos marcats pel Govern de la Nau", i en un segon lloc, "veure les grans línies de treball que es poden abordar en el pressupost d'enguany". "Vull destacar la normalitat i la voluntat de continuar treballant perquè el Govern continue en un futur", ha expressat l'alcalde.

Per la seua banda, la secretària general del PSPV-PSOE en la ciutat de València i portaveu socialista en l'Ajuntament, Sandra Gómez, ha destacat que "són uns pressupostos molt importants per a l'actual govern perquè es tancaran bé i seran les mostra que el Govern de la Nau és un govern estable, que ha generat confiança durant tota la legislatura i que ha donat un projecte polític sòlid a tots els valencians".

Gómez també ha incidit en l'eixida del pla d'ajust que "ha permés alliberar recursos econòmics per a prioritzar tots aquells serveis i dotacions públiques que donen un servei a les famílies treballadores". "Entenem que han de ser uns pressupostos amb caràcter social, que vagen en la línia de crear ocupació i reforçar l'Estat de Benestar des d'un punt de vista modern".

En referència a l'Estat de Benestar, Gómez ha explicat que aquest "no és solament sanitat, educació o pensions", sinó que també és "dependència i garantir el dret a l'habitatge". "Des de l'Administració Publica creiem que, ara que tenim una capacitat pressupostària, hem de caminar cap a aqueixa via", ha afegit.

ACCÉS A l'HABITATGE DIGNA

La regidora d'habitatge i portaveu de Podem València en l'Ajuntament, María Oliver, ha destacat que "una de les línies fonamentals dels pressupostos és: l'accés a l'habitatge digne". "Una cosa que està desestabilitzant a les famílies d'aquesta ciutat és la pujada dels preus de lloguer", ha indicat Oliver, qui ha assegurat que "aquest govern està en posició de donar una solució a una situació que ve de la precarietat laboral, però que es veu incrementada per la pujada dels preus de lloguer".

Sobre el nombre de sol·licituds per a les ajudes de lloguer, xifra que ha duplicat a les quals es van rebre en el 2017, Oliver ha explicat que aquest fet té "una doble lectura". "D'una banda, estem fent ben el treball i estem donant una resposta a la ciutadania, però també és un símptoma que és un problema en el qual els municipis tenim poques capacitats fins ara", ha indicat.

Finalment, el regidor de Cultura Festiva i portaveu de Compromís en l'Ajuntament, Pere Fuset, ha mostrat l'"objectiu de revalidar" el Govern de la Nau i per tant, ha assegurat, "és el moment de començar a planificar un treball que no s'acaba el pròxim mes de maig, sinó que ha de continuar".

Fuset ha incidit en les qüestions de mobilitat, particularment l'EMT, la neteja i els passejos jardins com a principals objectius per als pressupostos, però també "aquelles polítiques actives que generen ocupació i continuen activant l'economia local valenciana". A més, Fuset també s'ha sumat a l'objectiu d'"afavorir l'accés a l'habitatge".

"Pensem que és una de les principals problemàtiques a les quals hem de fer front i s'ha de parlar d'habitatge social però també activar aqueixes eines de les quals ja els hem dotat", ha manifestat el portaveu de Compromís.

Respecte a la proposta de Compromís sobre la quantitat d'"habitatges dignes socials" que s'hauria d'aconseguir a València, Ribó ha afirmat que "s'ha d'estudiar des de la planificació urbana". "Hi ha un pla d'habitatge i anem a treballar en totes les adreces possibles per a posar a la disposició dels usuaris uns habitatges en condicions dignes i possibles per a ells", ha conclòs Ribó.

Destacats