El debat sobre l'ampliació del pagament de la zona de blava a València es revifa

Després de més de 15 anys, el mes de juny passat entrava en vigor la nova Ordenança Reguladora d'Aparcament a la ciutat de València

Guardar

nueva ORA. Zona azul
nueva ORA. Zona azul
El passat 21 de juny entrava en vigor la nova Ordenança Reguladora d'Aparcament (ORA) a la ciutat de València, que incorporava importants novetats per a la zona blava. Així, després de més de 15 anys, aquest servei es modernitzava aplicant l'última tecnologia en els 195 parquímetres que s'han instal·lat per tota la ciutat. Pantalla tàctil, il·luminació led, pagament amb targeta, diferents idiomes i, fins i tot, la possibilitat de desaparcar, guardant la diferència en un moneder virtual per a utilitzar-lo la pròxima vegada, són algunes de les principals novetats que s'han incorporat amb la posada en marxa de la nova ORA.No obstant això, si hi ha una mesura que, un mes després, continua generant polèmica, sens dubte, és l'ampliació d'hores de pagament en la zona blava. Tal com es va explicar des de la Regidoria de Mobilitat de l'Ajuntament de València, "amb l'entrada en vigor de la nova ORA, es congelen les tarifes i s'allarga l'horari de pagament d'acord amb la nova ordenança de mobilitat", o cosa que és el mateix, es converteixen en hores de pagament de la zona blava les hores del migdia i s'allarga una hora més a la vesprada, fins a les 21.00 hores.D'aquesta manera, actualment, l'horari general és de 9.00 a 21.00 hores en totes les zones regulades, excepte les que estan situades en els districtes de l'Olivereta, Patraix (excepte Tres Forques), Benimaclet, Rascanya i els barris de l'Amistat, Albors i Camí Fons, que no tindran regulat l'estacionament el dissabte a la vesprada.zona-azulUna mesura que, ara, torna a estar en el centre del debat. I és que el Partit Popular ja ha anunciat que portarà, al ple de hui, una moció per a paralitzar l'ORA, encara que, això sí, sense opcions de prosperar – excepte sorpresa – per no comptar amb la majoria necessària per a la seua aprovació. Sobre aquest tema, la portaveu adjunta del Grup Popular, María José Ferrer San Segundo explicava, en un comunicat, que "la nova regulació de l'estacionament, a més d'ampliar 3 hores de pagament, amplia zones de la ciutat on abans no es pagava i ara sí. Concretament, hi ha 45 zones de la ciutat on ara els veïns i veïnes han de pagar per aparcar".Així mateix, des del PP han assenyalat que, en els pròxims anys, "es doblegaran les zones de pagament de l'ORA en els diferents barris, com recull el pla previst per l'Ajuntament de València, que incrementarà de les actuals 5.439 places de pagament de l'ORA a les més de 10.439 places".

I EN UN FUTUR, NOVES ZONES D'APARCAMENT

La nova ORA ha arrancat amb 5.431 places de zona blava, però des de l'àrea de Mobilitat Sostenible s'estudiaran les peticions de diversos barris de la ciutat per a instaurar les noves zones verdes, que seran d'ús exclusiu per a residents. Entre els barris que l'han sol·licitat estan Russafa, Ciutat Vella, Benimaclet, Cabanyal o l'entorn de la plaça de Bous, entre altres.De moment, no hi ha data d'entrada en vigor. Tanmateix, quan això ocórrega, la zona blava continuarà sent de rotació, amb un màxim de 2 hores; la zona verda estarà destinada només per a persones residents que ho hagen sol·licitat; i, finalment, la zona taronja passarà a ser d'ús mixt – de rotació i per a residents – i s'anirà implantant en funció de les necessitats comercials de cada districte.

Arxivat a:

Destacats