El Corpus de València 2019 es prepara per a viure dies d'autèntica tradició valenciana

La celebració del Corpus de València 2019 tindrà lloc de l’11 al 23 de juny

Guardar

0804-moma_retallada-baix
0804-moma_retallada-baix

València acull una de les celebracions amb més història. El Corpus de València 2019 se celebrarà de l'11 al 23 de juny. No obstant això, els actes més destacats d'aquesta festivitat no començaran fins al pròxim cap de setmana – del 21 al 23 de juny – quan valencians i visitants podran gaudir de les tradicionals albaes, de la Cavalcada del Convit, en la qual apareix la famosa Moma, o, fins i tot, del pas de les Roques, que inunden el centre de València.

Descobreix més sobre la història del Corpus

A València, la festivitat del Corpus va començar a celebrar-se en 1328, encara que ja des de 1311 va ser reconeguda pel Concili de Viena perquè se celebrara en tots els països cristians. Des de llavors, la ciutat de València no ha deixat de faltar a la seua cita fins a convertir-se en una de les capitals on, amb més fervor i emoció, es viuen tots els característics actes que engloben aquesta festivitat.

Sens dubte, la Cavalcada del Convit és un dels actes estrela del Corpus pels seus elements tan característics. I és que mai poden faltar els 'nanos i gegants', que conviden als assistents a participar en el Corpus, els misteris o la dansa de la Moma, una blanca dama coronada de flors i que representa la Virtut, que combat amb els Momos, que representen els set pecats capitals.

A més, un altre dels elements tradicionals d'aquesta celebració, sens dubte, són les Roques. Aquests carros triomfals representen diferents passatges bíblics. No obstant això, el que les fa encara més especials és que són exclusives de la tradició valenciana.

Programació del Corpus de València 2019

12 de juny

19 h. Conferència "De les roques a les dansetes, la dolçaina en la festa del Corpus" en el Museu de la Ciutat,

13 de juny

18 h. Visita guiada a l'exposició "La Corona Sonora" en el Museu del Corpus

21 de juny

9 h. Trasllat de les Roques des de la Casa de les Roques a les Alemeditas de Serrans

20 h. Trasllat de les Roques des de les Alameditas a la Plaça de la Verge, pel carrer Serrans.

23.30 h. Nit d'albaes i danses entre la Casa de les Roques i el Palau Arquebisbal. Recorregut pels carrers de Serrans i Cavallers i la Plaça de la Verge

Corpus Valencia 2017

22 de juny

19.30 h. Representació dels misteris en la Plaça de la Verge.

23 h. Concert de la Banda de Municipal de València en la Plaça de la Verge.

24 h. Cercavila amb banda de música pel recorregut invers de la processó.

23 de juny

10.30 h. Missa de Pontifical en la Catedral de València

12 h. Cavalcada del Convit. Recorregut: Manises, Cavallers, Plaça de la Verge, Micalet, Plaça de la Reina, Cavallers, Avellanes, Almoina. Al seu pas per Cavallers i Avellanes, tindrà lloc la tradicional 'Poalà', en la qual els veïns llancen poals d'aigua des del balcó.

Corpus 'Els Arquets' / Foto: Un valencià

12 h. "Vol del Mig Dia" de les campanes del Micalet. És l'únic moment de l'any en què són voltejades totes les campanes alhora.

16.30 h. Pas de les Roques pel recorregut de la processó

17.15 h. Pas dels Carros de Murta

17.30 h. Pas dels 'Gegants' i 'Les danses'.

19 h. Processó del Corpus 2019. Recorregut: Porta de la Catedral, Plaça de la Verge, Cavallers, Tossal, Bolseria, Mercat, Maria Cristina, Sant Vicent, Plaça de la Reina, Mar, Avellanes, Palau, Almoina i entrada en la Catedral.

Arxivat a:

Destacats