El Consell destina més d'un milió d'euros a l'Ajuntament de València per a la contractació de persones joves

El consistori podrà contractar a unes 60 persones d'entre 16 i 30 anys

Guardar

Ajuntament de València - Xisco Navarro
Ajuntament de València - Xisco Navarro

El Consell ha autoritzat la concessió d'una subvenció de més d'un milió d'euros destinada a l'Ajuntament de València per a la contractació de persones joves en el marc del Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, que ha comparegut en roda de premsa per a explicar els acords aprovats pel Govern valencià, ha indicat que aquesta iniciativa "s'emmarca en el programa d'incentius per a la contractació de persones joves per part de les entitats locals, dins del programa Avalem Joves de Labora", que compta amb un import global estimat aquest any de 17,3 milions d'euros.

D'aquesta manera, Oltra ha assegurat que, mitjançant aquesta subvenció, "s'estima que l'Ajuntament de València contractarà a unes 60 persones, d'entre 16 i 30 anys, a jornada completa i durant un any".

Quant als requisits, les persones que formen part d'aquest programa han d'estar empadronades a la ciutat de València i estar inscrites en el Servei Valencià d'Ocupació i Formació, Labora, com a aturades.

Oltra a la roda de premsa després del Ple del Consell

Ajudes al lloguer

D'altra banda, el Consell ha aprovat el decret pel qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió directa de cinc milions d'euros en ajudes per a contribuir a minimitzar l'impacte econòmic i social de la COVID-19 en els lloguers d'habitatge habitual.

Referent a això, la vicepresidenta ha explicat que a aquesta quantitat cal sumar els 7,5 milions d'euros que va aprovar el Consell a l'abril, per la qual cosa el muntant total de les ajudes ascendeix a 12,5 milions d'euros "per al pagament del lloguer per a persones o unitats de convivència que han passat a situar-se en els llindars de la vulnerabilitat per l'impacte socioeconòmic de la crisi sanitària en la qual ens trobem".

Oltra ha recordat que, tal com es va establir en el decret anterior, "en la concessió de l'ajuda es prioritzarà en funció del grau de vulnerabilitat de la unitat de convivència".

Quant a la quantia individual de les ajudes, aquestes podran arribar fins al 100% de la renda que conste en el contracte d'arrendament, amb un màxim de 650 euros al mes, i per un període màxim de sis mesos.

Destacats