El Carnestoltes de Russafa 2020 reivindicarà la diversitat cultural

Tots els detalls sobre el recorregut del Carnestoltes de Russafa, així com les activitats complementàries

Guardar

carnaval
carnaval

El Carnestoltes de Russafa 2020 torna a València, aquest dissabte, per a omplir de color els carrers de la ciutat. Una cita ineludible si vols gaudir d'una festa que, en aquesta ocasió, se celebrarà sota el lema 'X Diversitat X Memòria'. Un total de 60 grups artístics i col·lectius socials de diferents països participaran en la desfilada del Carnestoltes de Russafa, juntament amb 17 bandes de la coordinadora de societats musicals de València i 30 agrupacions de batucades i moviments socials.

Carnaval ValenciaEl Carnestoltes a València porta el nom de Russafa. I és que aquesta celebració compleix el seu desé aniversari, consolidant-se com una de les festes principals de la ciutat que s'ha recuperat amb més força. De fet, com explicava el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, "el rei Alfons XIII va prohibir la celebració en intramurs de la ciutat, per la qual cosa els qui volien celebrar la festa es van traslladar al barri de Russafa, que en aquells dies era un municipi independent que es trobava fora de les muralles de la ciutat". Una prohibició que es va adoptar, anys després, en l'època de la Guerra Civil.

Carnaval ValenciaLa desfilada del Carnestoltes de Russafa 2020 serà aquest dissabte, 15 de febrer, a les 17.00 hores. El recorregut començarà des del Parc Granero per a continuar per Filipines, Literato Azorín, Sueca, Dénia, Cuba i, finalment, Pintor Gisbert. A més, per a aquells que vulguen conéixer més sobre la història del Carnestoltes, el Centre Municipal de Joventut de Russafa albergarà una exposició que podrà visitar-se fins al 29 de febrer.

L'associació civil JARIT i l'associació cultural SARIRI són les organitzadores d'aquesta festa universal, on no faltarà folklore i diversitat cultural. "Donem inici a aquesta trobada de germans de països com Bolívia, Colòmbia, l'Equador, l'Argentina, Xile, l'Equador o Mali". Així mateix, el Carnestoltes de Russafa comptarà amb un punt violeta perquè, com no podia ser d'una altra manera, "aquesta celebració és un espai lliure de violència".

Arxivat a:

Destacats