El barri de la Trinitat commemora a Sant Cristòfol amb la tradicional benedicció de cotxes

Guardar

bendicion_coches
bendicion_coches

El barri valencià de la Trinitat celebra aquest dimarts, 10 de juliol, la festivitat de sant Cristòfol amb una missa major, una ronda d'automòbils antics, la benedicció de cotxes i una processó en honor del patró dels conductors.

Els actes arrancaran amb una missa a les vuit del matí per a la comunitat de religioses del Monestir de Sant Cristòfol, de les religioses canonesses, situat en el carrer Poeta Bodría, avança l'Arquebisbat de València en un comunicat.

A la vesprada, la missa major se celebrarà a les 19 hores en el monestir, on també es beneiran les 'palmeretes' del sant i s'imposaran les medalles de la confraria als nous clavaris i als clavaris d'honor.

Al final de l'eucaristia tindrà lloc la tradicional la ronda d'automòbils 'Sant Cristòfol 2018', amb desenes de vehicles antics que hauran romàs exposats en el carrer Alboraia fins al començament de la processó.

Tots els cotxes passaran per a rebre la benedicció del sant, enfront de la seua imatge, situada en l'encreuament dels carrers Poeta Bodría amb Alboraia.

Com a colofó, una vegada finalitzada la ronda s'iniciarà la processó amb la imatge de sant Cristòfol. Recorrerà els carrers Alboraia, Jaca, Pintor Genaro Lahuerta, Pintor Vilar, Hugo de Montcada i Poeta Bodría, fins a arribar de nou al monestir.

Durant aquesta cercavila, la imatge del sant realitzarà parades en els casals de les comissions falleres Molinell-Alboraia i Trinitat-Alboraia.

Arxivat a:

Destacats