Dos dies consecutius d'incendis provocats a la Devesa de l'Albufera de València

Els Bombers de l'Ajuntament de València demanen col·laboració ciutadana si es detecta algun moviment sospitós

Guardar

Bombers apagant un incendi en l'Albufera de València / Foto: Bombers Ajuntament València
Bombers apagant un incendi en l'Albufera de València / Foto: Bombers Ajuntament València

Els Bombers de l'Ajuntament de València porten dos dies consecutius aplacant focus d'incendis forestals a la Devesa de l'Albufera de València. Afortunadament, la ràpida actuació del cos de bombers ha pogut controlar i extingir aquests focus que podrien ser provocats. De fet, s'ha demanat la col·laboració ciutadana per si es detecta algun moviment sospitós. Així, es recomana contactar amb les autoritats pertinents de manera urgent per a evitar un incendi major en aquest paratge natural de la ciutat de València.

Cal recordar que la Generalitat Valenciana ha decretat el nivell de preemergència 3 per risc d'incendis forestals fins a aquest dimarts, dia 15 d'agost. D'aquesta manera, s'ha prohibit l'accés, fins i tot a peu, en les següents zones forestals: Serra d'Irta; Penyagolosa; Desert de les Palmes; Tinença de Benifassà; Serra d'Espadà; Serra Calderona; Xera-Sot de Xera; la Pobla de Sant Miquel; l'espai fluvial del Túria; Falçs del Cabriol; Serra de Mariola; Font Roja; El Montgó; Serra Gelada; Prat de Cabanes-Torreblanca; Marjal Pego-Oliva i la zona forestal del parc natural de l'Albufera.

Així mateix, s'han aplicat mesures d'obligat compliment per a evitar incendis forestals com són la suspensió de determinades obres i treballs en els terrenys forestals o els seus voltants; l'ús festiu-recreatiu del foc per motius festius en terrenys forestals i en la zona d'influència forestal (fins a 500 metres); i la prohibició d'encendre foc en els terrenys forestals i en la zona d'influència forestal (fins a 500 metres). Finalment, cal recordar que els treballs de regeneració de les platges del sud de València també s'han retardat per aquest nivell d'alerta.

Tota la Comunitat Valenciana està travessant un pont d'altes temperatures que, unit a l'escassetat de pluja dels últims mesos, fa que el risc d'incendis forestals siga elevat.

Destacats