La Diputació acull la presentació de la competició internacional per a startups del València Digital Summit

L'edició de 2022 de l'esdeveniment tecnològic de referència en la Comunitat se celebrarà del 24 al 26 d'octubre a la Ciutat de les Arts i les Ciències amb assistents de més de 25 països

Guardar

Presentació de València Digital Summit
Presentació de València Digital Summit

La Diputació de València ha acollit este dimarts la presentació de la competició internacional per a startups del València Digital Summit (VDS), l'esdeveniment tecnològic de referència en la Comunitat que enguany celebrarà la seua cinquena edició entre el 24 i el 26 d'octubre a la Ciutat de les Arts i les Ciències. Amb l'objectiu d'atraure talent i inversió a l'ecosistema valencià, impulsant projectes innovadors, Startup València llança esta iniciativa que permetrà a les startups seleccionades presentar les seues idees en el marc del VDS.

El Digital Summit de València és punt de trobada internacional per a emprenedors, startups, inversors i corporacions, cas de la Generalitat, la Diputació i l'Ajuntament, que col·laboren en l'esdeveniment tecnològic. El pati del Palau dels Scala de la corporació provincial ha acollit la presentació en el marc de la Startup Europe Week, en un acte en el qual han participat el vicepresident de la Diputació Carlos Fernández Bielsa, la regidora d'Emprenedoria i Innovació de l'Ajuntament de València, Pilar Bernabé, i el CEO de Startup València, Nacho Mas.

En paraules de Mas, “el suport institucional servix de motor i impuls perquè la iniciativa privada se sume a la proposta d'ajudar a posicionar el sistema innovador i tecnològic de la Comunitat Valenciana”. El CEO de Startup València ha destacat que en la cinquena edició del Digital Summit “s'espera l'assistència de més de 10.000 persones que garantixen el creixement d'esta cita ineludible per al sector empresarial i inversor valencià”.

Per part seua, el responsable provincial de Cooperació i Projectes Europeus, Carlos Fernández Bielsa, ha destacat la participació de la institució de manera activa en un esdeveniment que “potencia el nostre sistema innovador de base tecnològica i genera creixement econòmic i ocupació”. “La Diputació sempre estarà del costat d'aquells que generen futur”, ha afegit el vicepresident Bielsa.

Pilar Bernabé, en representació del consistori valencià, ha assenyalat que el VDS “és l'esdeveniment de València amb el qual volem que se'ns reconega a nivell nacional i internacional, ja que posiciona a la ciutat a l'avantguarda de la tecnologia i l'emprenedoria innovadora”. El Digital Summit “és una oportunitat per al territori i els sectors econòmics que seran tractors de la nova economia del futur”, ha conclòs Bernabé.

En la mateixa línia s'ha expressat la directora general d'Emprenedoria i Cooperativisme del Consell, Teresa García, qui té clar que la consolidació d'esta mena d'esdeveniments “enfortix el sector productiu de la Comunitat”. Per a la responsable autonòmica, “el València Digital Summit és un fòrum tecnològic capaç de captar inversió, la qual cosa permet donar una espenta a l'emprenedoria”.

Startup València

Startup València és una organització privada sense ànim de lucre que, des de 2017, representa a les startups de la Comunitat Valenciana i és referent de l'ecosistema d'empreses innovadores i tecnològiques. L'entitat continua consolidant-se com un dels clústers més importants del país i compta ja amb 300 associats del sector digital i tecnològic amb base en la Comunitat.

Entre els col·laboradors de Startup València destaquen firmes com Jeff, Global Omnium, Banc Sabadell i Google, en l'apartat de global partners; empreses com Telefónica, Red Elèctrica, Decathlon, BigBuy i Puerto de Valencia com a corporate partners; i Transparent Edge Services, Sales Layer, Damm, Aktion Legal, Glovo, SpeedOut, Fresh People, Sesame i Zubi Labs, entre altres marques incloses en un ampli llistat de partners.

Destacats