Descobreix tota la programació de Nadal a Patraix 2022

Torna el 'Nadal Solidari' al barri valencià de Patraix. Aquestes són totes les activitats nadalenques

Guardar

Lloc de dolços en un mercadet de València
Lloc de dolços en un mercadet de València

Torna una nova edició del 'Nadal Solidari' a Patraix (València). Des de l'associació veïnal, en col·laboració amb entitats del barri, han organitzat una programació d'allò més completa en la qual no faltarà la visita del Pare Noel, la recollida d'aliments no peribles o les campanes de la Nit de Cap d'Any a la plaça Patraix. Esdeveniments que ja formen part de la tradició del barri durant el Nadal. A continuació, et detallem tota la programació:

Aquest divendres, a les 18.00 hores, el 'Nadal Solidari' de Patraix arranca amb contacontes al carrer Salabert en l'espai esportiu del col·legi Hermes, de la mà de Rebombori Teatre. Així mateix, ja està en marxa la campanya de recollida d'aliments no peribles i d'higiene. Així, totes les persones interessades podran depositar els productes en la seu de l'Associació Veïnal de Patraix fins al 23 de desembre.

Per descomptat, la bústia perquè els més menuts de la casa depositen les seues cartes per al Pare Noel s'instal·larà, a la porta de l'associació, a partir del 12 de desembre, i es mantindrà fins al dia 23 d'eixe mateix mes.

La programació de Nadal en Patraix continuarà el 16 de desembre, dia en què no sols s'inaugurarà l'exposició de dibuixos del concurs celebrat durant les festes; sinó que, a més, a la vesprada hi haurà berenar infantil per als participants del concurs de dibuix (18.30 h); assaig de nadales a la plaça per a les persones que vulguen participar en l'actuació del 17 de desembre (de 17.00 a 18.30 h) i, finalment, a les 20.00 hores, rebuda de mans de la Plataforma Intercultural d'Espanya del reconeixement de local lliure de racisme. A continuació, Picadeta Nadalenca per a les persones assistents i sòcies per a donar la benvinguda al Nadal Solidari en Patraix.

Visita del Pare Noel
Visita del Pare Noel

El 17 de desembre, a les 10.00 hores, començarà el mercadet de segona mà; mentre que a les 11.00 hores, tindrà lloc l'actuació de nadales al costat de l'arbre de Nadal. Una hora després (12.00 h), Máximo Huerta visitarà la seu de l'associació per a signar el seu últim llibre 'Adiós Pequeño'. A la vesprada, a les 18.30 h, nadales a la plaça de Patraix.

El 23 de desembre serà un dia d'allò més especial per als més menuts de la casa. I és que a les 17.30 hores, els Gegants de Patraix eixiran des del complex esportiu i cultural del barri per a recórrer els carrers. A les 18.00 h, inauguració de la Fireta ecològica de Nadal a la plaça Patraix i, a les 18.15 hores, el Pare Noel visitarà Patraix amb una cercavila que recorrerà els següents carrers: Plaça Patraix, Convent de Jesús, Beat Nicolau Factor, Humanista Mariner, Manuel Simó, Cuenca, Beat Nicolau Factor, Convent de Jesús i Plaça Patraix.

El mateix 24 de desembre, a la vesprada, el Pare Noel visitarà als menors ingressats a l'Hospital Dr. Peset.

La resta de dies, la programació serà la següent: el 26 de desembre, actuació de Pep Gimeno 'Botifarra' a les 18.00 h a la plaça Patraix; el 27 de desembre, presentació del llibre 'Memorias a la carta' de Venanci Ferrer a les 19.00 hores a la seu de l'associació; i el 28 de desembre, a les 19.00 hores, recepció de la foguera i cercavila de la 'flama del disseny' en el següent recorregut: Plaça Patraix, Convent de Jesús, Beat Nicolau Factor, Humanista Mariner, Manuel Simó, Cuenca, Beat Nicolau Factor, Convent de Jesús i Plaça Patraix, acompanyats pel grup de danses "La Carraspera" que finalitzarà amb uns balls en la plaça. En finalitzar, plantà al tombe de la foguera.

El 29 de desembre, serà el torn de la presentació del llibre "Al-AZRAQ. El malson de Jaume I" de Just I. Sellés, a càrrec de l'il·lustrador Daniel Olmo (18.30 h), així com d'una ruta turística cultural nocturna pel barri, que començarà a les 20.00 hores. Serà necessari inscriure's en el correu [email protected].

Finalment, el 30 de desembre, hi haurà contes de Nadal a les 18.00 hores; mentre que el 31 de desembre arribarà la Nit de Cap d'Any infantil a les 20.00 hores, i a les 00.00 les Campanades per a acomiadar el 2022, moment en el qual es cremarà la foguera de la plaça Patraix.

Destacats