Descobreix els millors plans per a Nadal 2020 a València

Pots gaudir d'una infinitat d'activitats nadalenques: visitar el mercat ambulant nadalenc, pesebres, els arbres de Nadal, assistir a musicals…

Guardar

IMG-1447
IMG-1447

Durant aquesta època de l'any València s'ompli de llum, esperit nadalenc i vida als carrers, la qual cosa ens permet evadir-nos i deixar arrere per uns instants la difícil situació sanitària que vivim. El mercat ambulant nadalenc, els arbres de Nadal, visites a pesebres, compres pel centre o musicals són només alguns dels plans de Nadal a València per aquest 2020.

No et perdes cap d'aquests plans i gaudeix més que mai d'aquestes activitats, seguint en tot moment de les mesures de seguretat.

Activitats en la Plaça de l'Ajuntament

Enguany en la Plaça de l'Ajuntament es pot visitar el tradicional mercat de Nadal d'Artesans d'ARTEVAL fins al 8 de gener. L'horari per a gaudir d'aquest mercat ambulant serà de 10.00 a 14.00 hores i, a les vesprades, de 16.00 a 21.00 hores.

Enguany el mercat ambulant artesanal es trasllada de la plaça de la Reina a la plaça de l'Ajuntament per a donar-li vida i substituir a la típica pista de gel que no s'ha pogut col·locar per les restriccions sanitàries de la Covid-19.

El mercat ambulant consta de 28 casetes on es podran comprar productes artesanals fabricats a Espanya i aliments envasats i tindrà un aforament limitat de 262 persones.

A més, també en la plaça de l'Ajuntament, de manera exclusiva, el Centre d'Artesania trasllada una part de la seua tradicional Setmana Artesana, amb la realització a l'aire lliure de més de 50 tallers demostratius d'oficis artesans perquè els ciutadans puguen descobrir els secrets de les tècniques ancestrals de producció artesanal.

Arbres de Nadal

Els arbres de Nadal de València ja inunden els carrers de la ciutat i omplin de màgia les diferents places.

I és que a més del tradicional arbre de Nadal de la plaça de l'Ajuntament, d'uns 20 metres d'altura, i de l'arbre en la plaça de la Reina, també s'han instal·lat il·luminació i onze arbres en els barris de València. Concretament, en les places de Campanar, Sant Valero- en Russafa-, Patraix, Benimaclet, Cabanyal, Sant Marcel·lí, Orriols, Doctor Collado -en el Mercat-, Abastos, Benicalap i Malilla.

Complementàriament, compta amb il·luminació la façana de l'Ajuntament, el pesebre de la plaça de la Reina i els carrers de la Pau i Sant Vicent (entre la Reina i Maria Cristina).

Amb aquest ambient als carrers de la ciutat entren ganes de passejar i gaudir de tots els adorns nadalencs.

Mercat Colón

Una visita quasi obligada aquest Nadal és la del Mercat Colón, on els interioristes Sigfrido Serra i Mateo Climent han fusionat l'arquitectura del Mercat amb els ornaments tradicionals d'aquestes festes, com són l'Arbre, el Betlem i les llums.

L'arbre de Nadal de 10 metres, realitzat amb materials reciclats, és l'eix central de l'escenografia aportant un ambient molt nadalenc al costat dels colors roig i daurat.

Ruta dels pesebres

No solament pots visitar el pesebre monumental que es col·loca cada any en la plaça de la Reina. Hi ha una infinitat de pesebres en la Comunitat Valenciana.

I a la ciutat de València pots visitar de manera gratuïta el de l'Ajuntament de València que compta amb més de 300 figures en 36 metres quadrats i el del Mercat Colón, a grandària natural.

Nadal en Nou Centre

Enguany torna el Tren de Nadal a Nou Centre perquè els xicotets puguen gaudir d'un xicotet viatge ple d'ambient nadalenc.

També es pot visitar en el centre el seu pesebre monumental, realitzat per l'Associació de pesebristes. Té unes dimensions de 42 m² i està construït amb materials totalment reutilitzables, com el suro extruit, poliestiré expandit, escaioles, pintures i fustes.

I com no podia ser menys, Nou Centre comptarà amb la Bústia Màgica perquè els més xicotets envien la seua carta a Papà Noel o als Reis Mags.

Ciutat de les Arts i les Ciències

Del 18 de desembre al 10 de gener es podrà visitar un Betlem i hi haurà tallers infantils, teatres, un mercat nadalenc, i també es podrà gaudir de música, actuacions i gastronomia.

Enguany hi haurà dues zones diferenciades on viure Nadal:

D'una banda, en la part de l'Umbracle estarà situat el mercat ambulant nadalenc artesanal, el pesebre vivent amb una gran decoració realista, es duran a terme activitats, tallers infantils, teatre de marionetes, i hi haurà una àmplia oferta gastronòmica en els food trucks. Però també tindrà lloc la recollida de cartes dels xiquets de la mà de Papà Noel i d'un emissari real que enviaran els Reis Mags.

D'altra banda, en la zona oest del Museu de les Ciències es podrà gaudir dels tallers preparats amb La Ciència a Escena i contacontes nadalencs.

A més, aquest Nadal es podrà visitar el Museu de les Ciències o l'Hemisfèric per només 5€ per una compra mínima de 3€ en el mercat ambulant de Nadal (botigues, activitats o food trucks).

Musicals Nadalencs

Els teatres són un lloc segur al qual anar aquest Nadal en família i, amb la diversitat de musicals a la ciutat de València la diversió està assegurada per a adults i xiquets.

Alguns clàssics com 'El mago de Oz', 'La Bella y La Bestia' o 'El libro de la selva' et faran traslladar a un altre món. Però també hi ha uns altres com 'La llave mágica', 'El reino de Ben & Holly' i 'La Reina de las Nieves' amb els quals et divertiràs.

Destacats