Descobreix com és la nova plaça de la Reina de València, en imatges

Així ha quedat la plaça de la Reina de València després de les obres de remodelació

Guardar

Nova plaça de la Reina de València
Nova plaça de la Reina de València

La plaça de la Reina de València s'ha obert al públic aquest dijous, 28 de juliol, recuperant 12.000 m² d'espai públic per a la ciutadania. Així, després de la finalització de les obres, que s'han prolongat tres mesos més del que es preveu inicialment, ja es pot conéixer com ha quedat la nova plaça de la Reina.

Més de 30 espècies autòctones, 115 arbres i uns tendals desmuntables, que s'instal·laran a la primavera i es retiraran a la tardor, proporcionaran zones d'ombra a la nova plaça. A més, s'han instal·lat banys públics integrats completament en l'espai, i un total de 900 seients.

 També s'han instal·lat dos fonts d'aigua, bancs adaptats, contenidors soterrats, 30 places d'aparcabicis, aspersors-difusors d’aigua, punts de llum en el sòl, pivots retràctils per a permetre l'accés de vehicles autoritzats i d'emergència, dos monòlits amb informació documental adaptada al llenguatge Braille i una oficina d'informació i turisme. A més, s'ha recuperat la parada de Valenbisi, la zona de càrrega i descàrrega amb horari delimitat i s'han reubicat els quioscos ja existents en la plaça.

Per a evitar l'efecte d'illa de calor, des de l'Ajuntament de València s'ha apostat per la utilització de pedra calcària per al paviment de la plaça de la Reina, ja que no només evita el calfament del sòl, sinó que a més és antilliscant. 

Nova plaça de la Reina de València
Nova plaça de la Reina de València

Durant tota la remodelació d'una de les places més emblemàtiques de la ciutat, s'ha optat per la recuperació del patrimoni històric de València. En aquest sentit, s'han recuperat les antigues vies del tramvia, que van estar operatives fins als anys 70; i s'ha marcat amb arbres la línia de finques que formaven el carreró que arribava a la Porta dels Ferros.

La inversió total d'aquesta actuació ha superat els 13 milions d'euros, després que la Junta de Govern Local aprovara, el mes d'abril passat, la modificació del contracte d'obres amb un import d'1.638.830,15 euros (IVA inclòs). I és que la troballa de restes arqueològiques, unit al mal estat de conservació de l'aparcament subterrani – molt pitjor de l'estimat en un primer moment – va obligar l'Ajuntament de València a augmentar tant el pressupost, com el termini de les obres en tres mesos.

El pàrquing de la plaça de la Reina

I aquest mateix dijous s'ha obert també al públic el nou pàrquing de la plaça de la Reina. Amb una capacitat de 226 places per a turismes, de les quals 203 seran de rotació, compta a més amb 46 places per a motocicletes, 22 per a bicicletes i s'han reservat 6 places per a persones amb mobilitat reduïda.

Aquest aparcament serà gestionat per l'EMT València. No obstant això, el gran anunci ha sigut que aparcar al pàrquing de la plaça de la Reina tindrà descompte per a totes aquelles persones que compren al Mercat Central o als comerços del centre de València. Un descompte que també serà vàlid per al pàrquing de la plaça de Bruges.

Arxivat a:

Destacats