“De l´horta a la plaça” torna a la Plaça de l'Ajuntament diumenge 29 de gener

Consol Castillo i Carlos Galiana presenten la nova edició de la fira de productes de quilòmetre zero i agricultura ecològica

Guardar

imagen_1_050126
imagen_1_050126

El regidor de Comerç, Carlos Galiana, i la regidora d'Agricultura, Horta i Pobles de València, Consol Castillo, han presentat la segona convocatòria "De l´horta a la plaça i de la plaça als barris”, una iniciativa que posa en valor la producció agrícola de proximitat i els seus llauradors, i que recupera per a la ciutadania un espai emblemàtic. A més, i integrat en les activitats de la Capitalitat Mundial de l'Alimentació, es presentarà l’Estudi sobre Menjadors Escolars realitzat per CERAI (Centre d'Estudis Rurals i d'Agricultura Internacional).

“Després de l'èxit de l'any passat –ha explicat Galiana– presentem esta nova edició que suposa una fantàstica promoció perquè la gent puga tastar els productes del mercat, parlar amb els llauradors i conéixer els productes de temporada de primera mà”.

Segons Consoll Castillo, regidora d'Agricultura, “es tracta de recolzar el consum de productes ecològics, de quilòmetre zero i que s'hagen cultivat en l'Horta de València”. L'objectiu és que els ciutadans i ciutadanes s'alimenten amb els productes que es cultiven a prop, el que és més saludable i repercutix positivament en la dinamització econòmica.

Tant Consol Castillo com Carlos Galiana han ressaltat la transversalitat de la iniciativa que afecta moltes àrees de l'Ajuntament i a persones de totes les edats, ja que tal i com ha explicat Galiana, “estan implicats els agricultors, els consumidors, Mercavalència, la Devesa, Neteja, EMT…”.

Més participació i activitats

Es preveu que hi haja més participants que l'any anterior, que van ser 90 els productors participants, en una cita que va tindre una gran acceptació. “Els qui vullguen inscriure-s’hi han d'acreditar l'origen dels seus productes; és a dir, han de ser productors, no sols venedors o intermediaris, i a més, enguany es tindrà en compte la responsabilitat social i que estiguen vinculats directament a una producció sostenible”, ha assenyalat Consol Castillo. A més, com a novetat, també es considera la responsabilitat social i factors com l'ocupació de persones amb discapacitat. De fet, s'hi incorpora un càtering elaborat per Novaterra, una fundació compromesa amb l'ocupació de persones en risc d'exclusió social.

Enguany, i per a donar-li a la jornada un aire més festiu, es realitzaran també activitats culturals, contacontes, tallers i música, entre altres coses. S’hi presentaran rutes i passejos en què els representants dels pobles donaran a conéixer activitats dels seus municipis.

En relació amb l'alimentació sana, ecològica i de proximitat, Consol Castillo ha anunciat que es presentarà l’“Estudi sobre Menjadors Escolars” realitzat per CERAI (Centre d'Estudis Rurals i d'Agricultura Internacional). Les conclusions d'este estudi serviran per a elaborar un protocol alimentari que començarà a implantar-se en el curs 2017-2018.

Per part de la Regidoria d'Agricultura s'oferirà també informació relativa als estudis i mesures per al control de plagues en el cultiu de l'arròs i de la xufa. Es preveu també la presentació de l'Observatori Ciutadà de l'Horta.

"De l´horta a la plaça i de la plaça als barris” té lloc el diumenge 29 de gener en la plaça de l'Ajuntament, que estarà tancada al tránsit, des de les 10 del matí fins a les 18.00 hores de la vesprada.

Destacats