D'una autopista urbana a un passeig a la mar: la transformació de l'avinguda del Port

Grezzi i Campillo han presentat la nova planta viària que es projectarà en l'avinguda del Port de València

Guardar

remodelacion avenida puerto valencia
remodelacion avenida puerto valencia

D'una autopista urbana a la meitat de la ciutat a un passeig a la mar verd i sostenible. Aquesta és la proposta per a l'avinguda del Port que, aquest matí, el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, juntament amb el regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, han presentat. Una reconversió de l'actual planta viària que li retorna l'essència del que un dia va ser aquesta avinguda de la ciutat, és a dir, un passeig més amable, humanitzat i amb un major espai per als vianants.

D'aquesta manera, a més d'ampliar les voreres, baixant el carril bici a la calçada, els carrils de circulació passen de 5 a 3, és a dir, dos per a la circulació de vehicles i un carril EMT/Taxi segregat. La resta d'espai es destinarà a la construcció d'un nou carril bici, recte, bidireccional i amb un ample de 2,50, que "es prolongarà per tota l'avinguda fins a connectar amb l'últim que ja va millorar Mobilitat". Amb aquesta actuació no només es redueix l'espai motoritzat en un 29%, sinó que la zona per als vianants i enjardinada s'incrementa en un 67%.

I és que aquesta proposta de reconversió de l'avinguda del Port – des de la plaça Saragossa fins a la mar – també vindrà acompanya d'una renaturalització de l'avinguda amb arbres que s'adapten més a la ciutat, com a arbres de l'amor, roure valencià i lledoners que "ajudaran a la purificació de l'aire i crearan zones d'ombra per a vianants i ciclistes", ha assenyalat Campillo. Així mateix, ha remarcat que "aquesta substitució d'arbres permetrà un estalvi important en el manteniment, ja que l'elecció arbòria que es va fer per a l'avinguda del Port va ser una equivocació que costa a les arques municipals 80.000 euros anuals per a evitar que els ficus actuals envaïsquen les finestres i balcons dels veïns i veïnes".

Així, com ha explicat Grezzi, "amb aquesta renovació de la planta viària creguem un autèntic passeig verd, i deixem arrere la remodelació que el govern del PP va dur a terme en aquesta avinguda i que la va transformar en una autopista de cinc carrils pel projecte de la Fórmula 1, fruit de l'especulació i que encara continuem pagant".

Finalment, cal destacar que aquesta intervenció vindrà acompanya de la conversió en zona de vianants de l'entorn del Mercat de Grau, concretament del carrer Crist del Grau i la plaça del Mercat del Grau. Tan sols es permetrà l'accés dels vehicles autoritzats.

Aquesta proposta realitzada per Mobilitat i Ecologia Urbana es passarà a Urbanisme per a dur a terme el projecte definitiu.

Destacats