Cultura Festiva presenta el complet Programa de Nadal 2019 de València

La regidoria ha preparat una guia amb totes les activitats de la ciutat i pobles del voltant per a aquestes festes

Guardar

fuset navidad 2019
fuset navidad 2019

València ja està preparada per a rebre el Nadal i l'Any Nou, així que ara, per tercer any consecutiu, l'Ajuntament de la ciutat prepara una guia que recull tots els principals actes nadalencs que es podran gaudir aquests dies.

Impulsat per la regidoria de Cultura Festiva, encapçalada per Pere Fuset, s'ha presentat un any més aquest programa que no solament recull les activitats organitzades per l'Ajuntament. L'objectiu és crear un únic programa amb tota la informació per a poder gaudir al màxim dels actes nadalencs a València, incloent-hi les celebracions en els diferents barris i pobles de voltant.

Per això, aquest matí ha sigut Fuset el que ha presentat aquesta completa programació, que començarà a estar disponible a partir del pròxim dilluns en les diferents dependències municipals: tant a l'Ajuntament, en biblioteques, en cases de la joventut, etc. S'han imprés 60.000 pamflets, 35 mil d'ells en valencià; però també estarà disponible en versió digital en la pàgina web de l'Ajuntament, valencia.es.

Programa de Nadal 2019

La guia de programació de Nadal de l'Ajuntament de València ve amb tota la informació d'interés sobre aquests dies festius, incloent-hi tots els punts on s'ha col·locat decoració nadalenca en tota la ciutat.

Arbres de colors, decoracions i llum es poden gaudir des del passat 29 de novembre fins al 6 de gener a 11 de les places més emblemàtiques de la ciutat: en l'Antic Mercat d'Abastos, en Benicalap, Malilla, Sant Marcel·lí, Orriols, i les places de Benimaclet, Campanar, Patraix, Plaça de la Creu del Canyamelar, Plaça del Doctor Collado i Plaça del Baró de Corts.

Per descomptat, també conté tota la informació i horaris sobre el Betlem del Saló de Cristall a l'Ajuntament. A partir del cap de setmana del 21 de desembre, ampliarà el seu horari a les vesprades, i així es mantindrà fins al 4 de gener de 2020. Igualment, s'han col·locat Pesebres en diferents llocs de la ciutat, i en la guia pots trobar-los tots en els diferents barris, associacions, parròquies, comissions falleres, etc.

Els mercats ambulants nadalencs i les obertures extraordinàries dels Mercats de la ciutat també tenen lloc en aquesta programació. El Mercat Central obrirà de manera exclusiva els dies 24 de desembre de 9 del matí a 2 de la matinada, i el 5 de gener fins a les 5 de la matinada. També el Mercat del Cabanyal amplia el seu horari la vespra de Reis de 9h a 5h.

Finalment, del 26 de desembre al 4 de gener torna Expojove, que enguany centrarà la seua programació en l'ecologia i el canvi climàtic. Com cada any, torna la gran fira infantil en repleta de tallers, jocs, laberints, circuits d'aventures i molt més.

Visita dels Reis Mags i Cavalcada

Sens dubte, els actes més esperats per als més menuts de la família són els que tenen a veure amb Ses Majestats els Reis Mags. Per això, enguany des de l'Ajuntament de València s'han preparat diferents punts de la ciutat on els xiquets i xiquetes poden anar a depositar les seues cartes per a Melchor, Gaspar i Baltasar en els seus propis barris. Estaran cada dia en un lloc diferent, de 10.30 a 13.30.

El 21 de desembre serà el torn de Benimàmet, el 23 en la Plaça de la Mercè, el 26 en el Mercat del Cabanyal, o el 28 de desembre en el Mercat de Jesús. En total, seran 13 parades d'aquesta bústia real.

Per part seua, els xiquets i xiquetes també podran gaudir d'una festa de cap d'any d'allò més especial, que se celebrarà el 31 de desembre en la plaça de l'Ajuntament a migdia. A les 12 del matí tindran lloc les Campanades Infantils, acompanyades de pirotècnia i animació. A la nit, per descomptat, també hi haurà una Festa de Cap d'any per a la resta de la població, des de les 22.30 fins a l'1.45 hores.

I, com sempre, el 5 de gener arribaran els Reis Mags a la nostra ciutat. S'espera que arriben a les 16.30 hores en la Marina, on els xiquets i xiquetes del barri podran deixar-los les seues cartes en persona. Després, a partir de les 18 arrancarà la Cavalcada dels Reis Mags des de Navarro Reverter, acabant com sempre en la plaça de l'Ajuntament.

Activitats als barris

Però des de l'Ajuntament de València no s'han oblidat que els barris de la ciutat s'omplin durant aquests dies també d'esperit nadalenc i màgia. Per això, també s'inclouen en la guia activitats com les Nadales als barris. Per a aquest Nadal, s'ha programat un cicle de recitals en el qual participen diferents cors que repartiran alegria allà per on passen.

El dia 19 de desembre a les 18 hores serà el torn de la Plaça de l'Ajuntament amb el Concert TubaNadal 2019; a partir de llavors, diferents corals i grups aniran pels barris cantant les seues nadales. El 21 de desembre a les 12 hores hi haurà actuacions al mateix temps en els Mercats d'Algirós, de Benicalap, de Benimàmet, de Castella, de Mossén Sorell, Natzaret, Rojas Clemente, Russafa, Torrefiel, el Cabanyal i en Orriols i la Plaça de Patraix.

El 22 de desembre arranca el Festival Nadal al Carrer, on també hi haurà nadales en diferents punts del centre històric. Finalment, del 23 al 28 de desembre seguiran les actuacions a barris com Orriols o a l'Ajuntament.

Finalment, els Centres Municipals de Joventut de tota la ciutat s'omplin d'activitats també aquests dies. Hi haurà activitats esportives, manualitats nadalenques, cinema, menjars i berenars...

Com ha expressat Pere Fuset, cada any la programació de Nadal de València va creixent i afegint més actes que es duen a terme en tota la ciutat, organitzats per diferents entitats o associacions. Des de la regidoria tenen la missió de consolidar aquestes festivitats a València, i d'ací naix la guia. A partir d'aquest dilluns, es començarà a repartir en totes les dependències municipals, així com en el web.

Destacats