Cultura, compromís i solidaritat s'uneixen en 'Benimaclet Entra'

Una defensa del xicotet comerç, del valencià i de la identitat del barri són els objectius de ‘Benimaclet Entra'

Guardar

foto - fernando carranza 1
foto - fernando carranza 1
Foto: facebook.com/benimaclet.entra Foto: facebook.com/benimaclet.entra

El barri valencià de Benimaclet era un formiguer de propostes culturals que, en moltes ocasions, passaven desapercebudes, fins i tot, per als mateixos veïns del barri. D'aquesta manera, va sorgir 'Benimaclet Entra'. Un projecte cultural participatiu que tenia com a objectiu, d'una banda, reivindicar i impulsar la important programació cultural amb la qual comptava aquest barri i, per un altre, unir i organitzar totes aquestes activitats culturals per a evitar la rivalitat entre els comerços.

Aquest projecte, que uneix a veïns, comerços i a altres col·lectius i iniciatives socioculturals, va començar en 2011 amb la creació d'un programa mensual, que es repartia entre els veïns del barri per a donar a conéixer tota la riquesa cultural que convivia en els carrers de Benimaclet.

No obstant això, amb el creixement del projecte i el consegüent augment de l'equip, la gestió de 'Benimaclet Entra', després de consultar-se en assemblea, va passar a les mans de Julia Reoyo, Manuel Pérez i Sven Schwinning. Un potent equip que van decidir crear, en 2015, una revista en la qual els veïns del barri i la resta d'associacions no solament es veren representats, sinó que a més, participaren activament en aquest projecte.

Foto: Fernando Carranza Foto: Fernando Carranza

Per això, aquesta revista, que ix al carrer mes a mes, mostra totes les iniciatives que es gesten en aquest barri. 'Retrats', on es fotografia a persones del barri, 'Llocs', on s'intenta acostar els comerços als veïns, o 'Fent Barri', en la qual s'expliquen les propostes veïnals, són algunes de les seccions que es poden trobar en aquesta original revista.

València Extra ha tingut l'oportunitat de parlar amb Julia, Manuel i Sven, que ens van donar la possibilitat de descobrir l'essència de 'Benimaclet Entra'. Una defensa del xicotet comerç que dóna vida al barri, una defensa del valencià i, per descomptat, una defensa de la cultura i de la identitat de Benimaclet.

Molt de treball, il·lusió i amor a l'art fan possible que aquest projecte seguisca endavant. Així i tot, des de l'organització, reclamen a les institucions més subvencions per a assegurar la seua viabilitat, però també perquè es valore tots els gestors culturals que realitzen, cada dia, una gran labor social i cultural per a aquest barri valencià.

'Benimaclet Entra' no és un mitjà publicitari. És un nexe d'unió entre totes les associacions i col·lectius del barri que s'involucren per a aconseguir que Benimaclet seguisca sent el barri tan actiu, únic i ric en cultura que és actualment.

Arxivat a:

Destacats