Culminen les obres de condicionament del Túria per a evitar la falta d'aigua en l'àrea metropolitana

Guardar

Vicent Sarrià
Vicent Sarrià

La instal·lació de dues canonades, de dos metres de diàmetre i 240 metres de longitud, una obra realitzada amb una tuneladora única a Espanya, «evitarà la falta d'aigua en l'àrea metropolitana», tal com ha explicat el regidor del Cicle Integral de l'Aigua i president de l'Entitat Metropolitana de Servicis Hidràulics (EMSHI), que visitarà demà aquesta nova infraestructura hidràulica.

Concretament, l'edil creuarà, a través de les noves canonades de subministrament d'aigua, per davall del riu Túria, i comprovarà els treballs realitzats en el marc del pla de xoc destinat a evitar la falta d'aigua a València que ha suposat una inversió superior als 100 milions d'euros.

El regidor Vicent Sarrià ha destacat «l'enorme complexitat tècnica de l'obra», una intervenció que s'ha dut a terme en el tram II de la connexió de la planta potabilitzadora de la presa fins a la xarxa en alta que subministra a tota la zona. «Ha requerit una tuneladora similar al que s'ha fet servir per a la construcció de línies de metro, única en aquests moments a Espanya; però, en aquest cas, aplicada a obres d'enginyeria hídrica», ha explicat Vicent Sarrià.

Els mitjans de comunicació poden participar d'aquesta visita. El punt de trobada serà, a les 12 hores, a la gasolinera BP situada en la carretera Manises-Riba-roja de Túria, Polígon La Cova, direcció Riba-roja de Túria.

Arxivat a:

Destacats