Creu Roja ha atés fins al moment a 398 persones en el dispositiu de Falles

Guardar

cruz-roja
cruz-roja

Des del passat 26 de febrer en què es va posar en marxa el dispositiu especial de Creu Roja Falles 2017 fins al dia hui s'ha atés a un total de 398 persones, la majoria d'elles afectades per lipotímies. La regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha presentat hui el desenvolupament d'aquest dispositiu especial, i ha agraït la labor de l'entitat per a aconseguir unes Falles "més segures i més tranquil·les".

La regidora ha estat acompanyada pel president de Creu Roja Espanyola, Rafael García, i el vicepresident provincial, Pedro Redón. Tots ells han realitzat hui el primer balanç de persones ateses durant els primers actes oficials de les Falles 2017 que, en la seua majoria, han tingut un caràcter lleu. De fet, han destacat, únicament 23 persones han necessitat ser traslladades a centres hospitalaris, la qual cosa reflecteix la importància de l'atenció in situ dels casos, atés que quasi tots ells han pogut ser resolts en les postes i ambulàncies de Creu Roja a peu de carrer.

De les 398 persones que han requerit l'assistència de la Institució humanitària a València, 270 estaven afectades per lipotímies. La resta han sigut patologies de distint caràcter (76 atencions), ferides (29 atencions), lesions en els ulls (18 atencions) i cremades (5).

La regidora Menguzzato ha agraït el treball de l'entitat perquè les Falles del 2017 "siguen, de nou enguany, segures i tranquil·les". La delegada ha agraït la labor del voluntariat de Creu Roja, així com el dels voluntaris i voluntàries de Protecció Civil, i també l'esforç i professionalitat dels agents i caps de la Policia Local i dels Bombers.

El dispositiu de Creu Roja compta amb la participació de tècnics d'emergències sanitàries (TES), metges, infermers, socorristes i operadors de comunicacions, entre altres. Només durant els primers dies de Falles del 2017 ja han dedicat més de 4.200 hores al dispositiu que es desplega en la ciutat. Aquest equip humà comptarà des de hui i fins al 19 de març amb el suport d'altres 30 persones voluntàries procedents de la resta d'Espanya, 37 procedents de la resta de la província de València i Castelló, que se sumen a les 136 de la ciutat de València. Es tracta de voluntariat amb formació i experiència en servicis preventius que viuran les festes de forma solidària.

Una de les novetats del dispositiu d'enguany és la instal·lació d'una posta sanitària mòbil, que s'ubicarà en punts allunyats del cordó de seguretat de les mascletaes i castells de focs artificials, com a suport en punts de difícil accés i l'estabilització de persones amb patologies lleus que no precisen evacuació.

També com a novetat per a l'edició d'enguany, una ambulància de Creu Roja està reforçant l'atenció sanitària en el barri de Russafa, en suport del post de comandament preventiu de la Policia Local, donada l'afluència de públic que es concentren aquests dies en la zona: fins al pròxim dia 18, el vehicle romandrà ubicat en la confluència de la Gran Via Germanies i el carrer Sueca, de 20 fins a 1.00 hores.

Arxivat a:

Destacats