La copa Davis torna a València quatre anys després

La capital valenciana acollirà del 14 al 18 de setembre la fase de grups

Guardar

Presentació de la Copa Davis a València
Presentació de la Copa Davis a València

L'alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat de la regidora d'Esports, Pilar Bernabé, ha participat aquest dimecres en la presentació de la Copa Davis (Fase de Grups), i ha subratllat els avantatges de València com a seu d'aquesta trobada de l'elit del tenis mundial."Vull traslladar-vos nostra benvinguda a València, una ciutat apassionada per l'esport, tant el d'elit com el més popular. Com ja sabeu per experiències passades, la nostra ciutat és la seu perfecta per a aquesta nova cita amb els millors tenistes del món".

La presentació ha sigut presidida pel president de la Generalitat, Ximo Puig. També ha comptat amb la presència del president de la Diputació de València, Toni Gaspar, i de la consellera d'Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, així com del director general de l'empresa organitzadora del torneig, Kosmos Tennis, i dels tenistes Bernabé Zapata, Carlos Taberner i Anabel Medina. La capital valenciana serà seu de la fase de grups de la Copa Davis, que se celebrarà del 14 al 18 de setembre.

Aquest campionat internacional se celebrarà en quatre seus diferents: València, Bolonya (Itàlia), Glasgow (Escòcia) i Hamburg (Alemanya), amb el valor afegit que l'equip espanyol disputarà els seus partits de fase prèvia en el pavelló municipal de la Font de Sant Lluís. Per a aquesta ocasió la instal·lació esportiva comptarà amb un aforament aproximat de 8.500 localitats. Igual que en la resta de seus, els partits es disputaran en superfície dura i a cobert.

"No és la primera vegada que València acull aquesta competició, encara que ara serà amb un format nou", ha explicat Ribó, qui ha recordat l'eliminatòria de quarts de final de l'edició 2018, fa ara quatre anys, entre Espanya i Alemanya, que va concloure amb un gran triomf de David Ferrer a la Plaça de Bous. "En el record de totes i tots queda la imatge d'una València que espentava als jugadors espanyols amb una intensitat i una constància que és un tret distintiu de la nostra gent", ha assegurat l'alcalde.

Tal com ha subratllat Ribó, "la designació de València com a seu és una molt bona elecció perquè de nou podrem donar l'alé que necessiten els nostres tenistes". De fet, durant aquests dies de Copa Davis a València, Espanya jugarà contra Sèrbia, Corea del Sud i el Canadà. "Totes les seleccions podran gaudir d'una ciutat hospitalària –ha continuat l'alcalde- que ha demostrat, al llarg de l'any en continuades ocasions, la seua capacitat organitzativa per a esdeveniments esportius de la màxima exigència. Trobaran a València una ciutat que els rebrà amb els braços oberts, amb l'admiració d'una terra que ha sigut pedrera de grans tenistes al llarg de la història i que tots els dies veu a milers de joves –i no tan joves- gaudir del tenis en moltes de les nostres instal·lacions esportives".

Per part seua, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha valorat l'acord aconseguit amb l'empresa organitzadora Kosmos per a convertir a València en seu fixa de la fase de grups fins a 2027 i ha subratllat que aquesta iniciativa donarà estabilitat a la celebració de la competició a la ciutat i contribuirà a convertir la Comunitat Valenciana en "una de les capitals del món del tenis".

A més, el cap del Consell ha explicat que aquest esdeveniment generarà un retorn social, "necessari després de la pandèmia", i un impacte econòmic sis vegades major a la inversió pública realitzada, la qual cosa suposa duplicar el benefici obtingut durant l'última celebració d'aquest torneig a València en 2018.

En el transcurs de l'acte, s'ha referit al "gran moment" que està experimentant aquest esport a l'actualitat, i ha destacat que la celebració de la Davis Cup a València és una "bona operació" a favor d'un esport d'"enorme tradició" en la Comunitat Valenciana, d'on han sorgit molts campions i que compta amb un gran nombre d'aficionats, com demostra el fet de l'existència de 181 clubs federats.

Destacats