Descobreix el Betlem giratori que recrea en miniatura el Mercat Central de València

El Mercat Central de València ha inaugurat el Betlem amb una recreació en miniatura del propi mercat

Guardar

 Betlem del Mercat Central de València 2023
Betlem del Mercat Central de València 2023

L'icònic Mercat Central de València ha iniciat les festivitats nadalenques amb la inauguració d'un bell Betlem que presenta una peculiaritat única: una reproducció en miniatura del propi mercat. Enguany, els visitants poden gaudir d'una sorpresa especial en contemplar una maqueta d'un Mercat Central en xicoteta escala, situada dins del mateix mercat i exhibida sota la seua gran cúpula. Aquesta recreació és una de les propostes de la ruta pels millors betlems de València aquest Nadal 2023.

La maqueta és una contribució de la Falla Montolivet i ha sigut creada pel mestre faller Cayetano Carmona. Destacant per la seua excepcional qualitat, Carmona va obtindre el primer premi el desembre de 2022 en el concurs de Pesebres de la Junta Central Fallera, en la categoria de Lliure Disseny A. La reproducció es va realitzar meticulosament a partir de fotografies de l'edifici original, comptant amb la col·laboració de l'electricista José Montero. Montero va instal·lar més de 300 llums de leds que il·luminen aquesta encantadora escena nadalenca.

El més destacat d'aquesta maqueta és la participació dels xiquets i xiquetes de la Falla Montolivet, els qui han aportat la seua creativitat al Betlem. Van pintar els personatges que animen l'interior del xicotet mercat i es van encarregar dels productes dels llocs, elaborats en plastilina. Aquesta col·laboració afig un toc únic i entranyable a la representació, involucrant a la comunitat fallera en la creació d'aquesta obra nadalenca.

El Betlem giratori, situat sota la xicoteta gran cúpula del mercat en miniatura, és el centre d'atenció i delit dels qui visiten el Mercat Central durant la temporada nadalenca. La combinació de la reproducció detallada del propi mercat i la creativitat de la Falla Montolivet fa que aquest Betlem siga una atracció especial que celebra l'essència del Nadal a València. Els detalls meticulosos i l'ambient festiu creen un espai encantador que reflecteix la dedicació i l'esperit comunitari que caracteritzen a aquestes festivitats a la ciutat.

Destacats