Conclou la fase de compareixences de la comissió del Cas Taula per a passar a l'informe de conclusions

Guardar

Palau_de_Justícia
Palau_de_Justícia

La Comissió d'Investigació sobre l’anomenat cas Taula ha tancat este dimarts la fase de compareixences, després que, de nou, no s'hagen presentat els càrrecs públics citats a declarar i el personal de confiança del PP en el moment de produir-se presumptament els fets que s'investiguen, i que els que han acudit, obligats per la seua condició de funcionaris, s'hagen negat a declarar. Així les coses, la Comissió encara una nova fase d'anàlisi de documentació i elaboració de conclusions de les compareixences.

Així ho ha explicat el president de la Comissió i representant del Grup Compromís, el regidor Carlos Galiana, qui ha explicat que, una vegada tancada esta fase de compareixences, la Comissió sol·licitarà còpia dels expedients de contractació dels 4 contractes que apareixen mencionats en la peça A del Cas Taula, que es troben actualment en seu judicial.

El treball de la Comissió es dirigirà a partir d'ara en dos direccions: d'una banda, l'anàlisi dels esmentats expedients, i d'altra banda, es procedirà a redactar l'informe de conclusions preliminars basant-se en els testimonis demanats durant les sessions realitzades. La Comissió ha assenyalat el pròxim 18 d'octubre per a tornar a reunir-se amb estes dos comeses.

Al terme de la reunió, Carlos Galiana ha lamentat davant dels mitjans de comunicació que “de nou, el Grup Popular ni està ni se l’espera”. “Per a cobrar sous públics sí que estaven, però no per a donar explicacions als ciutadans”, ha afirmat l'edil, qui ha afegit que “pareix que s'han oblidat que són càrrecs públics”.

Galiana ha destacat d’esta manera la intenció d’investigar tot allò ocorregut a l’Ajuntament durant els anys de govern del Partit Popular i l’assumpció de responsabilitats polítiques per “este més que possible cas de corrupció”. Al parer del representant de Compromís, no es pot entendre que “el Partit Popular continue mantenint com a regidors tots els seus imputats en este Ajuntament”. “Bonig i Rajoy”, ha dit, “han d’actuar ja, i demanar-los l’acta de regidor”.

Per la seua banda, la representant del Grup PSPV-PSOE, Sandra Gómez, ha recordat que fins al moment, la Comissió disposa de quatre testificals, “que han confirmat que van ser invitats a participar i aportar eixos dos bitllets de 500 per a realitzar l'operació de blanqueig de capitals, i que van ser amenaçats i coaccionats per a participar: prova d'això és que ningú està ara mateix en el Grup Popular”. Gómez ha afegit que únicament un assessor popular “ha vingut a dir el contrari, amb un infinitat de llacunes, i eixe és l'únic testimoni amb què comptem per a contrarestar els altres testimonis”.

LA IMPUTACIÓ DE RITA BARBERÁ

Així mateix, la regidora Sandra Gómez ha definit com “paradoxal” que siga precisament este dimarts, quan es reunix esta comissió “intentat arribar a conclusions sobre el finançament presumptament irregular de la campanya electoral de l'anterior alcaldessa, Rita Barberá, que el president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, l'haja nomenada portaveu de les comissions d'Economia i Constitucional del Senat”.

Quan ha fet estes declaracions, encara no es coneixia la decisió del Tribunal Suprem d'obrir causa contra l'exalcaldessa per un presumpte delicte de blanqueig de capitals. La regidora ha lamentat que “Rajoy no haja pogut esperar, cosa que ens fa preguntar-nos quina classe de deutes o de pagaments té el president en funcions amb la senyora Barberá”, i ha fet un crida perquè, “igual que en el Cas Soria, s'obligue la senyora Barberá a fer un pas al costat i a deixar d’embrutar amb les seues actuacions polítiques el nom de la nostra ciutat i de la nostra comunitat”.

Destacats