Concentració a Ciutat Vella per a exigir més control sobre els apartaments turístics

”Al carrer En Sendra, un edifici complet es dedica al lloguer d’apartaments turístics. Demanem a l’Ajuntament que complisca amb la resolució del cessament d’activitat”

Guardar

Apartaments turístics a Ciutat Vella
Apartaments turístics a Ciutat Vella

Els apartaments turístics continuen sent un problema per als veïns i veïnes de Ciutat Vella. Al carrer En Sendra, un edifici complet es dedica al lloguer d'apartaments turístics. No obstant això, no és un fet puntual. Aquesta situació torna a repetir-se al carrer Navellos, a l'avinguda de l'Oest, al carrer Serrans... "Més de mil habitatges del centre històric s'estan utilitzant per a aquest fi". Un problema de gentrificació, que no només genera molèsties en el veïnat, sinó que, a més, ha provocat una pujada de fins al 40% del preu dels lloguers entre 2015 i 2019.

Per a demanar solucions urgents, associacions veïnals, com Amics del Carme, han convocat una concentració, aquesta vesprada, a les 18.00 hores, al carrer En Sendra, amb l'objectiu d'exigir a l'Ajuntament de València una major vigilància sobre els apartaments turístics. "Concretament, en el cas del carrer En Sendra, l'edifici es va rehabilitar recentment com a residencial, però continua dedicant-se als apartaments turístics".

A més, expliquen des d'Amics del Carme, "es va instal·lar, en el celobert compartit amb l'edifici contigu, un equip de climatització que, cada vegada que s'encén, genera tant de soroll que dificulta la convivència. Aquest mes, es complirà dos anys des que els veïns d'aquest immoble van denunciar la situació i, encara que l'Ajuntament de València ja ha dictat una resolució que obliga a retirar els equips i al cessament d'activitat dels apartaments turístics, segueix en funcionament".

Per aquest motiu, amb aquesta concentració volen urgir a l'Ajuntament a aplicar mesures de policia per a acabar amb aquest problema. Així mateix, demanen que s'intensifiquen els treballs d'inspecció per a acabar amb aquesta mena de pràctiques que, a vegades, obliguen els veïns i veïnes a deixar les seues cases i abandonar el barri.

En la concentració d'aquesta vesprada, els veïns i veïnes de Ciutat Vella desplegaran una pancarta per a reclamar la intervenció de l'Ajuntament, i es procedirà a llegir el manifest.

El PEP de Ciutat Vella

El Pla Especial de Protecció de Ciutat Vella, entre altres línies, cerca la protecció del patrimoni i la trama històrica del barri, així com la seua protecció enfront de l'especulació. En aquest sentit, la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, explicava que "la primera decisió que adoptàrem va ser la moratòria en la concessió de llicències", que impedeix l'obertura de nous apartaments turístics i altres establiments hotelers.

Així, com també assenyalava l'alcalde de València, Joan Ribó, es va aconseguir "reduir l'impacte negatiu que produeixen per la pujada dels preus de lloguer dels habitatges habituals". Així i tot, els veïns i veïnes de Ciutat Vella es concentren, aquesta vesprada, per a demanar que se solucione el problema del carrer En Sendra. "Els veïns tenen dret a viure dignament a les seues cases".

Arxivat a:

Destacats