Compte enrere per a l'Àgora València, un potent espai cultural a la plaça de l'Ajuntament

Serà el mes de juny quan aquest pavelló es convertisca en l'epicentre de la Capital Mundial del Disseny

Guardar

Recreació de l'Àgora València
Recreació de l'Àgora València

Àgora València és el nom del pavelló cultural que s'instal·larà en plena plaça de l'Ajuntament com a epicentre de la programació de València Capital Mundial del Disseny 2022. Un gran contenidor cultural que albergarà, durant tot l'any, activitats per a tots els públics, trobades de professionals del sector i fins a una zona expositiva. Un important aparador del disseny valencià que es traslladarà, en 2023, a la Marina de València, espai on se situarà el futur Districte del Disseny.

Tal com va destacar l'alcalde de València, Joan Ribó, "Àgora València serà un lloc de trobada que unirà disseny, creativitat i talent amb indústria, artesania i tecnologia. I tot això, en ple cor de la ciutat". I és que aquest espai arquitectònic és el clar exemple d'aquesta combinació. Realitzat amb vareta de fusta i ceràmica, la instal·lació és un projecte sostenible en el qual no només s'ha emprat un 50% de materials reciclats, sinó que en il·luminar-se a la nit utilitzarà tecnologia led i de baix consum.

Una estructura respectuosa amb el medi ambient que no deixa de costat el disseny i l'estètica. Així, el sostre de l'Àgora València, realitzat per l'artista faller Manolo García, simbolitzarà les ones de la mar mediterrània, il·luminant-se com si fora un far. Una autèntica obra d'art que, com va definir Ribó, "reflecteix els valors del poble valencià: creativitat, talent, generositat, obertura i diversitat".

Recreació Àgora València
Recreació Àgora València 

Aquesta instal·lació albergarà part de la programació que, de juny a desembre, es durà a terme per la capitalitat mundial del disseny. D'aquesta manera, s'organitzaran tallers, taules redones, conferències, a més d'acollir, també el mes de juny, el primer dels set Signature Events impulsats juntament amb la World Design Organization, que atrauran a més de dos milions de persones. Així mateix, comptarà amb una pantalla gegant on es projectarà un vídeo sobre el procés de construcció de l'Àgora València, juntament amb altres continguts audiovisuals.

València, Capital Mundial del Disseny 2022

Més de 100 activitats, 150 ponents de primer nivell i prop de 100 entitats implicades són algunes de les dades del que suposa ser Capital Mundial del Disseny 2022. No obstant això, aquest reconeixement suposarà un significatiu impacte per a la ciutat en els pròxims anys. I és que es preveu que atraga a més de 200.000 visitants estrangers.

Per a celebrar-ho, el disseny inundarà els carrers de la ciutat amb dos tipus d'activitats: les organitzades per la World Design Organization i les programades per la ciutat. Així, a més dels Signature Events, la capital del Túria gaudirà d'altres esdeveniments com el World Design Street Festival.

València Capital Mundial del Disseny 2022 és un esdeveniment global amb una àmplia agenda d'esdeveniments, programes i continguts, propis i de tercers. Però més enllà d'això, és la gestació d'un procés on prima el llegat a la ciutat. Un llegat format per un conjunt de projectes estructurals i de llarga duració que romandran una vegada finalitze la capitalitat.

Destacats