Compromís defensa que el Pai de Benimaclet incloga un 40% de protecció oficial

Guardar

ribo_pai_benimaclet
ribo_pai_benimaclet

Compromís per València defensa “un desenvolupament del Sector Benimaclet respectuós amb la fisonomia i estructura social del barri”, motiu pel qual s’estima entre 900 i 1.000 els habitatges que s’hi ha d’incloure. Així li ho ha traslladat este dilluns la coalició valencianista a representants de la plataforma veïnal Cuidem Benimaclet, a qui també s’ha explicat el contingut dels informes jurídics sol·licitats en assumir com a pròpia la demanda ciutadana que, amb el suport de 1.500 persones, sol·licitava una consulta per conéixer la viabilitat de la desclassificació del sòl del PAI de Benimaclet.

'És essencial parlar del número de vivendes de protecció oficial, el seu repartiment i la configuració de totes les edificacions” per poder impulsar un urbanisme sempre respectuós amb les característiques socials del lloc on es desenvolupa'

Una vegada l’informe jurídic desestima la possibilitat de desclassificació per raons legislatives i econòmiques que el farien inassumible, i considera inviable una modificació parcial del PGOU, Compromís considera “fonamental que el nombre de vivendes a construir estiga vinculat al cost de les obres d’urbanització de la nova ordenació, molt més econòmiques, i de les dotacions necessàries per a eixe entorn, tot respectant els trets distintius del barri i un nombre màxim de vivendes”. A més, entén que “el PGOU, actualment en fase de revisió, és una ferramenta de planificació desfasada que cal modular amb propostes alternatives”, motiu pel qual el seu programa de govern per al pròxim mandat contempla aprofundir en les modificacions necessàries perquè “les condicions per a esdevindre agent urbanitzador les marque l’equip de govern des d’un punt de vista de progrés per a la ciutadania i respecte per l’entorn” i que “totes les empreses que complisquen amb els criteris establits puguen optar a desenvolupar el PAI amb seguretat jurídica”.

40 % de vivendes de protecció oficial

Per a Compromís per València també “és essencial parlar del número de vivendes de protecció oficial, el seu repartiment i la configuració de totes les edificacions” per poder impulsar un urbanisme sempre respectuós amb les característiques socials del lloc on es desenvolupa, així com el seu vessant mediambiental i basat en un desenvolupament econòmic adequat. En eixe sentit, la coalició s’ha compromès a demanar als seus socis de govern un plec de condicions que totes les empreses hauran de complir i que inclourà que un 40 per cent de les entre 900 i 1.000 vivendes seran de protecció oficial. A més, no seran coincidents amb les vivendes públiques sinó que es distribuiran de forma dispersa per evitar qualsevol guetificació i la gentrificació.

La proposta de la coalició valencianista inclou que l’agent urbanitzador s’encarregue de l’execució dels equipaments, i no sols de les vies i infraestructures i de les zones verdes. A més, es contempla que les futures illes de cases respecten la continuïtat de l’espai públic ajustant la seua dimensió a la trama d’eixample del barri.

Per altra banda, Compromís per València planteja la prevenció de l’efecte pantalla dels edificis alts, condicionant-ne l’orientació; la remodelació de la Ronda Nord, amb continuïtat i preferència semafòrica dels camins de les Fonts i Farinós, i la supressió d’una rotonda; el qüestionament de l’oportunitat d’una benzinera a l’extrem Nord del sector i la integració de les preexistències de l’horta.

Arxivat a:

Destacats