Com participar en el disseny de la futura plaça de l'Ajuntament

La fase de propostes de millora per a la peatonalització de la plaça de l’Ajuntament arranca aquest mes de novembre

Guardar

plaza-ayuntamiento-valencia
plaza-ayuntamiento-valencia

La plaça de l'Ajuntament avança cap a la peatonalització definitiva. De fet, el pròxim 20 de març serà quan arranque el procés de peatonalització blana, que tancarà al trànsit el centre neuràlgic de València per a recuperar, així, l'espai per a la ciutadania. Una primera fase de tancament permanent i continuat de la plaça de l'Ajuntament que es culminarà amb el projecte de remodelació definitiu, que no començarà fins d'ací a dos anys aproximadament.

Per a això, s'ha posat en marxa un procés de participació ciutadana perquè tot aquell que vulga puga formar part de la transformació d'una de les places més importants de la ciutat. "La idea és que la gent puga reflexionar sobre com volem arribar a la plaça, sobre com volem viure-la, sobre què volem que ocórrega en ella, què ocorre ara que volem mantenir i què no volem mantenir", explica la regidora de Participació i Acció Veïnal, Elisa Valía.

Sota el nom "Pensem la plaça", ja s'han emportat diferents accions, com un taller al Saló de Cristall, per a realitzar un diagnòstic participatiu. No obstant això, encara queden accions en marxa per a tancar aquesta segona fase del procés. Així, fins al 8 de novembre, es mantindran les bústies a les diferents Juntes de Districte, gràcies a les quals la ciutadania podrà emplenar un formulari, de manera presencial, per a donar la seua opinió sobre la plaça.

Una alternativa al qüestionari online, que estarà disponible fins al pròxim 9 de novembre, i que es podrà emplenar a través de la web www.valencia.es/pensem-la. En tots dos qüestionaris, les preguntes aniran dirigides a conéixer l'opinió ciutadana sobre la connectivitat per a arribar a la plaça de l'Ajuntament; l'accessibilitat per als diferents col·lectius de la societat; la seguretat; o quins són els elements destacats de la plaça que li atorguen identitat, entre altres qüestions.

L'objectiu? L'elaboració d'un diagnòstic a partir del qual es crearà una sèrie de propostes de millora, que es tindran en compte en el concurs d'idees. En aquest sentit, es crearan grups de discussió, en els quals la ciutadania interessada es podrà apuntar, que es definiran en funció de tres àrees de reflexió: accessibilitat i mobilitat (xarxa); connectivitat i habitabilitat (espai públic); usos i gestió (activitat).

Així mateix, està prevista la posada en marxa d'un taller de priorització de criteris de disseny i un qüestionari de priorització, així com la presentació de propostes de millora, una vegada finalitzat aquest procés. S'anirà informant de tots els terminis a través de la web oficial, dissenyada per al procés participatiu de peatonalització de la plaça de l'Ajuntament.

"Pensem la plaça" es desenvoluparà fins a principis de desembre per a recollir les idees de tots els veïns i veïnes de la ciutat. D'aquesta manera, com a elements estructurants i transversals, es tindran en compte la sostenibilitat mediambiental i social, l'adaptació al canvi climàtic i la perspectiva de gènere.

Durant el mes de novembre, arrancarà la fase de propostes de millora. Abans de Nadal, s'elaborarà un document amb les conclusions finals. Els resultats obtinguts d'aquest procés participatiu s'inclouran en la baremació del concurs d'idees, que es posarà en marxa per a dissenyar la futura plaça de l'Ajuntament.

Arxivat a:

Destacats