La ciutat de València manté la seua línia descendent de l'atur i registra el millor octubre des de 2010, amb una reducció de la desocupació del 27,5% en 12 anys

Per segona vegada en la història de la ciutat, més de la meitat dels contractes signats són indefinits, un tipus de contractació que ha augmentat un 258% des d'octubre de 2021

Guardar

Oficina de la Seguretat Social
Oficina de la Seguretat Social

La ciutat de València manté la seua línia de recuperació de l'ocupació i de descens de l'atur, i ha registrat aquest octubre la millor dada des de fa 12 anys. Segons les dades facilitades per Labora, el mes s'ha tancat amb una xifra de 50.973 persones desocupades, la qual cosa suposa una reducció del 27,5% des de 2010. Quant a la variació interanual, aquest mes d'octubre s'ha registrat un descens de l'atur d'11.634 persones respecte al mateix mes de 2021. L'alcalde de València, Joan Ribó, ha destacat que aquestes dades reflecteixen "que s'està generant ocupació estable, que és un element fonamental per al benestar de les persones perquè els permet fer plans de futur i tindre estabilitat en les seues vides".

Ribó ha destacat "en primer lloc, el descens de l'atur respecte de 2021: tenim un 18% menys de persones desocupades que fa un any, i això és una bona notícia, que demostra el bon moment que vivim a la ciutat". "En segon lloc, i molt important –ha subratllat l'alcalde- cal subratllar la dada dels contractes de treball, i és que dels 28.907 nous contractes que s'han fet, més de la meitat, el 55%, són de tipus indefinit, la qual cosa contribueix de manera directa en l'estabilitat de l'ocupació i de les vides de les persones".

Segons les dades facilitades per Labora, dels més de 28.900 contractes signats el mes passat, van ser indefinits més de 15.800 (és a dir, 15.871), la qual cosa significa que, per segona vegada en la història de la ciutat, més de la meitat dels contractes signats són de tipus indefinit. De fet, l'increment d'aquesta mena de contractació en només un any ha sigut del 258%; és a dir, que en un any s'han signat 11.439 contractes indefinits més.

També el regidor de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Borja Sanjuán, ha manifestat la seua satisfacció per aquestes dades que subratllen la consolidació de l'impuls econòmic en el municipi. "Quan vam entrar a governar el juny de 2015 ens vam trobar amb 69.035 persones desocupades, i ara hem aconseguit reduir aquesta xifra un 26,2%, la qual cosa vol dir que 18.062 persones han eixit de l'atur a la nostra ciutat", ha explicat Sanjuán.

"Prenent com a referència l'octubre anterior a la pandèmia, trobem que el nombre de persones desocupades ha baixat en 2.605, pràcticament un 5%, un fet important que ratifica la tendència de recuperació econòmica i de l'ocupació. És més, el protagonisme d'aquest descens recau en joves menors de 30 anys, que representen més d'un 65% del total de persones que ixen de les llistes de l'atur en aquests tres anys", ha afegit el regidor d'Ocupació.

La millor dada absoluta d'afiliacions a la Seguretat Social en 12 anys

D'altra banda, segons les últimes dades facilitades per la Seguretat Social relatives al mes de setembre de 2022, la ciutat de València ha registrat la millor dada absoluta d'afiliacions a la Seguretat Social en els últims 12 anys en aconseguir les 414.253 persones cotitzants en el tercer trimestre de l'any, segons es desprén de les dades facilitades per la Seguretat Social. La xifra d'afiliats ha crescut un 2,1% respecte al mes d'agost i un 4,14% respecte al mes de setembre de 2021, la qual cosa suposa un increment de 17.159 cotitzadors tan sols en l'últim any.

"Totes aquestes xifres demostren que la recuperació econòmica s'està produint a València i, de fet, el dinamisme del mercat de treball que trobem en els últims mesos és un clar símptoma de la millora", ha indicat el regidor Borja Sanjuán, qui ha afegit que "les dades ens indiquen que anem pel camí adequat, però, així i tot, no baixem la guàrdia".

Destacats