La Casa de les Roques de València, única en el món, torna obrir les seues portes

L'Ajuntament de València ha organitzat una visita guiada aquest dimarts a la Casa de les Roques

Guardar

Roques del Corpus de València
Roques del Corpus de València

La Casa de les Roques de València torna a obrir les seues portes al públic després de les obres de rehabilitació que s'han dut a terme. Com ha assenyalat la regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, i el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, "es tracta d'un edifici únic en el món pel seu gran valor etnològic i és una satisfacció tornar a obrir les seues portes al públic".

Per a celebrar-ho, l'Ajuntament de València ha organitzat una visita guiada aquest dimarts, 28 de març, a les 18.30 hores. No obstant això, es podrà visitar de nou els següents dies. I és que la Casa de les Roques és una de les peces fonamentals de la identitat i la història de la ciutat de València. D'aquesta manera, ha explicat Notario, "aquest govern l'està salvaguardant per a les generacions futures". En aquest sentit, s'ha dut a terme un important "treball de protecció i conservació del patrimoni arquitectònic municipal amb intervencions respectuoses que ens aporten informació molt valuosa sobre la història de València i dels mateixos edificis, que és fonamental conéixer i visibilitzar".

Roques del Corpus de València
Roques del Corpus de València

Amb una inversió de poc més de 300.000 euros, les obres han consistit en el tractament d'humitat en els murs perimetrals i pilars, l'actuació sobre l'estructura i l'entramat de fusta, el recrescut d'ampit perimetral de la claraboia, la intervenció en cobertes inclinades, les millores en el sistema d'evacuació de les aigües pluvials, la rehabilitació de la façana, els treballs de fusteria, les instal·lacions elèctriques i d'il·luminació, i el tractament contra agents xilòfags, entre altres actuacions.

Per part seua, el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha posat en valor "la preservació del patrimoni municipal que ha dut a terme el govern de Joan Ribó", i ha afegit que "se sol·licitaran estudis sobre l'estat de les roques per a avançar en la preservació i possible restauració d'uns elements històrics i fonamentals en el patrimoni cultural festiu de la nostra ciutat".

Arxivat a:

Destacats