La Casa Forestal d'El Saler de València serà un centre sociocultural de la Devesa

Les tasques de rehabilitació i adequació del recinte tenen un pressupost de 550.000 euros i tindran una durada de tres a quatre mesos

Guardar

Casa Forestal de El Saler
Casa Forestal de El Saler

L'Ajuntament de València ha posat en marxa les obres per a convertir la Casa Forestal d'El Saler en un espai sociocultural i en un centre d'interpretació del bosc de la Devesa. La partida pressupostària és de 550.000 euros i les obres tardaran de després de quatre mesos a dur-se a terme. El vicealcalde i regidor de Devesa-Albufera, Sergi Campillo, ha declarat que després de les obres, l'espai es convertirà en "un equipament de referència per als Pobles del Sud" obrint-lo a la ciutadania i no limitant-lo als actes privats tal com cap a l'anterior equip de govern, ha afirmat Campillo.

La Casa Forestal acollirà presentacions literàries i altres activitats de divulgació cultural, però es prohibiran els concerts per la contaminació lumínica i acústica del paratge natural. El projecte de remodelació de l'edifici constarà amb l'adequació de la il·luminació, la climatització, la fusteria i els accessos a la Casa Gran. En la part exterior de la infraestructura, els treballs se centraran a condicionar el porxo, l'aparcament, les entrades a l'edifici, els accessos al recinte i les zones d'ús públic de l'entorn. Juntament amb tot això, també s'incorporarà enllumenat de led i paviment de formigó en l'àrea de pas vianants.

Des del consistori contemplen eliminar les barreres arquitectòniques i recuperar elements de valor patrimonial com una ceràmica que representa la llegenda de la serp Sancha i el pastor, escrit per Blasco Ibáñez en Canyes i fang. Aquesta serà la tercera reforma de la Casa Forestal des que fora construïda en 1920 i reformada posteriorment en els seixanta i en els noranta.

El marc d'actuació: la Capital Verda Europea 2024

La millora del patrimoni verd així com de les seues infraestructures és un dels quatre àmbits de prioritat juntament amb la missió climàtica, la mobilitat sostenible i la recuperació de l'espai públic i l'alimentació saludable. El premi de la Capital Verda Europea va tindre la seua primera edició en el 2010 amb la seua creació per part de la Comissió Europea perquè les metròpolis europees orientaren les seues polítiques mediambientals dins del Pacte Verd Europeu, l'Estratègia de Biodiversitat 2030 de la Unió Europea o els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides.

Destacats