Aquest és el cartell de les Festes de Patraix 2023

Patraix ha donat a conéixer el cartell guanyador que serà la imatge de les seues Festes Populars 2023

Guardar

Cartell festes de Patraix 2023
Cartell festes de Patraix 2023

L'Associació Veïnal de Patraix ja ha donat a conéixer el cartell guanyador que serà la imatge de les seues festes populars de 2023, les primeres amb el reconeixement de Festa d'Interés Turístic Local de la Comunitat Valenciana. Un cartell divertit i fresc que representa la diversitat del barri i la unió i la trobada veïnal, ingredients que són, sens dubte, l'essència de les Festes de Patraix.

Cartell Festes de Patraix 2023

Cartel fiestas de Patraix 2023
Cartell festes de Patraix 2023

Per primera vegada, aquest barri de València celebra les seues ja tradicionals festes sota la declaració de festes d'interés turístic local de la Comunitat Valenciana. Un reconeixement a l'esforç i implicació dels veïns i veïnes per a organitzar una completa programació festiva i cultural en la qual tota la ciutadania té cabuda.

Enguany, les Festes de Patraix seran del 30 de setembre al 15 d'octubre. No obstant això, caldrà esperar fins a aquest dijous, dia 14 de setembre, per a conéixer la programació d'actes. I és que a les 18.30 hores, serà el torn de la programació infantil en l'Espai Rebombori (carrer Dibujante Manuel Gago, 14), que comptarà amb actuació infantil; mentre que a les 20.00 hores, el Teatre Patraix (carrer Humanista Mariner, 16) serà l'escenari de la presentació del programa d'actes. En finalitzar, es representarà un fragment de l'obra '2 retratos de mujer’.

Història de les Festes Populars de Patraix

Des de la dècada dels 70 del segle passat l'Associació Veïnal de Patraix es va plantejar com a objectiu recuperar les seues Festes Populars per a restaurar el patrimoni històric i cultural del barri que havia sigut població independent fins a 1870.

A principis dels anys 90, les primeres festes tenien lloc al carrer Salabert, on l'Associació Veïnal sol·licitava la col·laboració dels comerços per a donar suport a les reivindicacions del barri. Entre les situacions que es denunciaven llavors figura, per exemple, que Patraix es trobava aïllat de la línia ferroviària o que la séquia de Favara, que en molts llocs estava descoberta, era un risc per a la població infantil.

Les Festes Populars de Patraix arranquen amb un pregó, a càrrec d'una figura pública reconeguda de la societat valenciana. En la confecció del programa es busca sempre la implicació dels comerciants del barri i les organitzacions veïnals. Per tot això, aquestes festes populars són considerades un model quant a la gestió de l'activisme cultural en els barris i constitueixen una innovació en la gestió cultural des de l'intercanvi d'experiències i la col·laboració transversal de diferents sectors.

Destacats