'Campanar Ajuda', la iniciativa veïnal que ajuda als qui més ho necessiten

L’associació veïnal ha posat en marxa un grup de Facebook per a posar en contacte a persones que necessiten ajuda amb altres disposades a ajudar

Guardar

campanar
campanar

En aquests moments de crisi sanitària, són les xicotetes mostres de solidaritat entre veïns les que ajuden a suportar aquesta situació. Han sigut moltes les accions que s'han anat duent a terme en aquestes llargues setmanes de confinament: confecció de mascaretes i bates, plataformes gratuïtes amb infinitat de propostes culturals, aplaudiments solidaris i, sobretot, iniciatives per a oferir ajudar a aquells que més ho necessiten, bé perquè es troben dins dels col·lectius de risc, o bé perquè estan patint dies de més vulnerabilitat econòmica.

Des de l'associació veïnal de Campanar no s'han volgut quedar arrere, i també han posat en marxa tota la maquinària al seu abast per a ajudar als veïns i veïnes d'aquest barri de la ciutat. València Extra ha parlat amb Pep Benlloch, president de l'associació veïnal, que ens ha contat que, en un primer moment, "col·locàrem cartells oferint ajuda als veïns. Però és veritat que, al nucli antic, aquestes mostres de solidaritat sorgeixen soles. Ens coneixem tots, i entre tots ens estem ajudant".

No obstant això, és cert que hi havia una altra zona de Campanar – la del Pouet – a la qual no arribaven. D'aquesta manera, l'associació veïnal va decidir posar en marxa 'Campanar Ajuda', un grup de Facebook en el qual persones que el necessiten es posen en contacte amb unes altres que estan disposades a ajudar. Aquest és el cas, per exemple, "d'una dona embarassa que demanava ajuda per a fer la compra, i la veritat que ha funcionat molt bé. També hi ha algun cas de persones majors que també necessiten eixe tipus d'ajuda", conta Pep Benlloch.

Però no és l'única acció que han organitzat. I és que després de permetre's les eixides d'alleujament del confinament, hi ha hagut una part imprescindible de l'economia valenciana que ha començat a veure's afectada: l'horta. "Hi ha algunes persones que aprofiten aquestes eixides per a agafar, sense permís, productes de l'horta o bé que caminen per zones que, si no es va amb compte, poden perjudicar les collites". Una situació que estava generant malestar, i que des de l'associació han volgut donar una solució.

D'aquesta manera, com explica Pep Benlloch, "un grup de voluntaris s'està posant a les entrades dels camins agraris, i repartim uns fullets editats pel Consell Agrari per a avisar a la ciutadania que no es pot passejar per eixos terrenys".

D'una manera o d'una altra, les diferents associacions s'estan bolcant per a ajudar als seus veïns, però també per a protegir allò que forma part de la identitat d'un barri i, per descomptat, Campanar també ha aportat el seu granet d'arena a aquesta lluita contra la Covid-19.

Arxivat a:

Destacats