Les mostres de solidaritat no s'obliden de les persones hospitalitzades per la Covid-19

Aquestes iniciatives permeten mostrar el nostre suport a les persones que es troben aïllades a causa del coronavirus

Guardar

noteconozcopero.org
noteconozcopero.org

En aquests temps de coronavirus, són moltes les iniciatives solidàries que s'han posat en marxa per a aportar un granet d'arena a la lluita contra la Covid-19. Grups de voluntaris que cusen mascaretes, iniciatives culturals gratuïtes o veïns que ajuden a persones majors fent-los la compra són alguns dels exemples. I, per descomptat, aquestes mostres de solidaritat no podien oblidar-se de totes les persones que estan hospitalitzades a causa del coronavirus.

D'aquesta manera, han nascut diferents iniciatives que, amb tan sols un xicotet gest, podràs transmetre suport i ànim a totes eixes persones que estan lluitant per a véncer la batalla al virus. Eixe és el cas de 'No te conozco pero aquí estoy', una iniciativa per a enviar cartes anònimes de suport a persones aïllades que es troben hospitalitzades o en residències. I és que com ells mateixos expliquen, és el moment d'apropar-nos a aquelles persones que estan passant per una situació complicada, a la qual se li uneix la soledat.

Per a formar part d'aquesta iniciativa, tan sols hauràs d'enviar la teua carta a noteconozcoperoaquiestoy@gmail.com, això sí, sense incloure dades personals (nom, telèfon, correu...). Es tracta de cartes anònimes que el personal treballador en hospitals o residències s'encarregarà d'imprimir i entregar a aquelles persones que més el necessiten. Així mateix, si treballes en algun hospital, també pots unir-te a aquesta xarxa solidària escrivint a la mateixa adreça de correu electrònic.

Un contacte més personal és el que proporciona la iniciativa 'Acortando la distancia', una plataforma digital que posa en contacte als pacients ingressats amb els seus familiars, gràcies als dispositius mòbils que aquesta organització posa a la disposició dels hospitals. Vols saber més? Aquesta iniciativa sense ànim de lucre va nàixer de la mà de @mienfermerafavorita, que viu aquesta realitat de prop, i prompte es van unir, de manera altruista, altres perfils per a ajudar a donar a conéixer i posar en marxa aquest projecte, com @lavecinarubia.

L'objectiu no és un altre que connectar a pacients i familiars gràcies a la tecnologia, mitjançant la cessió sense cost de dispositius amb connexió mòbil als sanitaris que així ho sol·liciten. D'aquesta manera, tan sols és necessari accedir a la web acortandoladistancia.com, i accedir al formulari de petició de dispositius, que està disponible tant per a hospitals, com per a residències.

Sens dubte, els i les pacients que, en aquests moments, es troben aïllats en hospitals o residències a causa de la Covid-19 són els que pitjor ho estan passant. Per això, aquestes iniciatives de solidaritat i suport són essencials per a mostrar-los que no estan sols, i tendir-los una mà amiga en aquests moments tan complicats. La ciutadania, amb aquestes xicotetes mostres, estan demostrant que la unitat és el més important perquè només junts vencerem al virus.

Arxivat a:

Destacats