Botelló: Els pares podran fer cursos per a reduir les sancions dels seus fills

Guardar

Joves de botellot a València
Joves de botellot a València

La nova ordenança de Civisme que està preparant l'Ajuntament de València preveu sancions per la pràctica del botelló en la via pública. Però a més, també obri la porta a reduir o fins i tot perdonar aqueixes sancions en el cas que els pares i els fills participen en cursos de reeducació o tasques de voluntariat i treball comunitari.

Així ho va anunciar ahir la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato. Es tracta encara d'un esborrany, que ara haurà de sotmetre's a un procés participatiu amb entitats veïnals, socials d'oci i consumidors.

La intenció d'aquesta normativa és donar resposta als problemes ocasionats pel consum d'alcohol en la via pública, com sorolls, brutícia, desprotecció de menors, etcètera; però també regula aspectes relacionats amb la mendicitat coactiva, els excrements de mascotes i la deterioració de l'espai públic. L'ordenança estableix de forma detallada quins seran les competències d'actuació de la Policia Local en aquestes matèries.

civismo

Menguzzato va aclarir que la normativa no ha posat el focus en la il·legalitat que suposa el consum d'alcohol en via pública, sinó en les molèsties que causa. Per açò, va asseverar que "les solucions únicament punitives no funcionen" i que per açò "cal treballar en l'educació i en la presa de consciència". D'ací, que es preveja la possibilitat de reduir o fins i tot eliminar les sancions assistint a cursos de civisme o complint tasques de voluntariat social. Açò "té voluntat transformadora, després d'anys en què les meres sancions no han donat resultat", va dir la regidora.

Pel que fa a les deposicions de mascotes en la via pública, la normativa estableix l'obligatorietat que els amos de mascotes porten sempre amb si suficients borses de recollida d'excrements quan isquen a passejar amb els seus animals.

Arxivat a:

Destacats