Els Bombers de València estrenen un dron que enviarà imatges en directe per a ajudar a l'extinció d'incendis

Aarón Cano: "Seguim millorant i incorporant tecnologia en el servei de Bombers per a protegir als veïns i veïnes de València"

Guardar

Representants públics al parc de bombers del Saler
Representants públics al parc de bombers del Saler

Dos parcs de bombers de la ciutat de València, diverses dotacions de la Guàrdia Civil, Brigades Forestals i una quinzena de voluntaris de Protecció Civil han participat en un simulacre d'incendi a la Devesa del Saler. Drons de la Policia Local i dels Bombers de València enviava imatges en directe al Lloc de Comandament Avançat, instal·lat al Parc de Bombers del Saler, per a facilitar la presa de decisions. Aarón Cano, regidor de Protecció Ciutadana ha explicat que aquest és el cinqué simulacre d'incendi de l'any a la ciutat de València "per tal que tota la plantilla estiga preparada per a qualsevol contingència, sobretot al parc ecològic de la Devesa del Saler, que és el gran parc de la ciutat i que hem de preservar".

"Aquesta zona té un gran valor mediambiental per la seua riquesa de fauna i flora", ha explicat Cano, qui ha assenyalat la necesitat de "tindre en compte que des de Pinedo fins al Saler a l'estiu es concentren fins a 40.000 persones, la seguretat de les quals és el que més ens preocupa. Som l'única ciutat d'Espanya que té un parc de bombers obert els 365 dies de l'any dins d'un parc natural".

Gloria Calero, delegada del Govern en la Comunitat Valenciana; Leonardo Marcos, director general de Protecció Civil i Emergències del Ministeri de l'Interior; José María Ángel, secretari autonòmic de Seguretat i Emergències; Carlos Daniel, secretari general de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies; i Alba Romero, cap de la Unitat Operativa de Protecció Civil del Ministeri de l'Interior, han assistit al simulacre. Una breu visita al Centre d'Interpretació del Parc Natural de l'Albufera els ha permés conéixer de primera mà la riquesa mediambiental que atresora el lloc i la importància de garantir la seua protecció.

Aarón Cano ha destacat durant el simulacre que el dron que s'estrena hui envia imatge en directe sobre l'evolució del foc al Lloc de Comandament Avançat perquè es prenguen les millors decisions". "Invertim en la tecnologia més avançada per a protegir els ciutadans", ha finalitzat.

Destacats