Benimaclet reprén les seues festes populars després de les pluges

El barri celebrarà els actes ajornats per la pluja el 5 i 6 d’octubre

Guardar

festes populars benimaclet
festes populars benimaclet

«Després de la tempesta, sempre arriba la calma». Per al barri de Benimaclet, aquesta afirmació s’ha convertit en una realitat. Les fortes pluges que va viure la Comunitat Valenciana fa unes setmanes va obligar a ajornar la cinquena edició de les Festes Populars de Benimaclet previstes per al 12, 13, 14 i 15 de setembre. Però tal com apuntava l’associació encarregada d’organitzar els actes, les ganes de fer seus els carrers i de celebració han fet possible que aquest cap de setmana, el 5 i 6 d’octubre, el barri recupere les activitats.

Les festes populars de Benimaclet naixen de la voluntat d’un grup de veïns i veïnes del barri que, segons expliquen, busquen fer un pas més enllà respecte a les actuals festes de Benimaclet que es basen en actes dedicats a la religió. Per això, es tracta d’una celebració que és autogestionada pel poble de manera assembleària, horitzontal i que compta amb la participació directa dels ciutadans. A més, l’associació defensa una festivitat que estiga basada en principis com el feminisme i la inclusivitat. Valors que són fonamentals a l’hora d’organitzar activitats com la projecció del documental ‘Lesfobia’ i el posterior debat amb les autores; l’únic acte que va permetre realitzar el temporal i que es va dur a terme el divendres 13 de setembre a les 21 h a La Rebel.

Aquesta cinquena edició mantindrà el vessant reivindicatiu que caracteritza l'associació. Per això, es realitzaran diverses xarrades destinades a informar sobre la situació del PAI de Benimaclet i els terrenys als quals afecta el projecte. No obstant això, també hi haurà temps per a la diversió dels més menuts amb l'espai lúdic la Xiloteca o moments per a relaxar-se escoltant música acústica amb el concert de Lorena Bonet. I per a mantenir el principi de gratuïtat de les festes, els veïns i veïnes del barri podran gaudir, un any més, d'una celebració de lliure accés per a tothom.

Programa d’actes

Dissabte 5 d'octubre

Al costat de les pistes de Vicent Zaragozà i la Suerte Loca

18.30 h - La Xiloteca, espai lúdic per a grans i menudes. Jocs de fusta, enigmes, trencaclosques i molt més.

20 h - In-Formació sobre situació del PAI a càrrec de Cuidem Benimaclet.

21.30 h - Concert Acústic de Lorena Bonet.

Diumenge 6 d'octubre

C/Benicolet (Plaça de Benimaclet)

10.30 h - Campionat de pilota al carrer, per parelles. Modalitat: galotxetes de Benimaclet.

Esmorzar popular (l'associació posarà la picaeta) i campionat de truc.

Descampat del creuament del C/ del poeta Blas de Otero amb la Plaça de l'urbanista Antonino Sancho

17 h - "El PAI-SATGE que volem": intervenció col·lectiva als terrenys amenaçats pel PAI

19 h - presentació del fanzine MaiPAI i literatura en femení.

Sopar de pa i porta. L'associació posarà la picaeta.

Arxivat a:

Destacats