Benimaclet presenta un mapa de la xarxa de cures del barri

Guardar

plaza de Benimaclet
plaza de Benimaclet

L'Assemblea feminista de Benimaclet ha impulsat una xarxa d'associacions, espais culturals i comerços en el marc del projecte Ciutat Cuidadora. Dissabte que ve 23 de novembre, a partir de les 10.30 hores, presentarà un mapa en el qual queda plasmada tota aquesta xarxa de cures del barri. L'Assemblea ha promogut aquesta iniciativa per a visibilitzar la xarxa comunitària de cures i valorar la trama quotidiana d'associacions, comerços o espais culturals que contribueixen a satisfer diferents necessitats de cures dels seus veïns i veïnes. Aquesta iniciativa s'emmarca dins de Ciutat Cuidadora, una proposta de Las Naves, centre d'innovació de l'Ajuntament de València, i coordinada per l'Estudi La Dula.

El projecte es presenta aquest dissabte amb una "Ruta de les cures", que recorrerà els més de 40 agents locals que s'han implicat en la iniciativa, amb la finalitat de poder conéixer-los de prop. Amenitzada per una xaranga, s'aprofitarà la jornada per a presentar una publicació i un mapa que recull a tots els participants en el projecte.

Per a l'Assemblea Feminista de Benimaclet aquesta trama d'entitats compleix funcions molt importants en l'àmbit local com "generar espais de sociabilitat, xarxes de suport mutu o pràctiques de solidaritat amb les persones més vulnerades que viuen en el nostre entorn". Així mateix, aquesta diversitat de projectes promouen en el barri qüestiones com "una alimentació saludable o la presència de la infància en l'espai públic". També han fet valdre el paper que compleix tot aquest entramat local en la prevenció de les violències masclistes.

CIUTAT CUIDADORA

Ciutat Cuidadora és una proposta de Las Naves, centre d'innovació de l'Ajuntament de València, coordinada per l'Estudi La Dula. Aquest procés està promovent diferents accions comunitàries i innovadores en diversos barris de la ciutat conjuntament amb associacions i col·lectius locals. Entre elles, es troba Connectant Sant Isidre, que tracta de prevenir la soledat no desitjada en les persones majors, la Xarxa Amiga de la lactància materna en el barri de Russafa o el projecte de Colecamins a Castellar – l'Oliveral.

Arxivat a:

Destacats