Benimaclet, associacionisme en estat pur

Les diferents associacions amb les quals compta aquest barri ho converteix en un referent

Guardar

facebook.com/A.VV.Benimaclet
facebook.com/A.VV.Benimaclet

Que Benimaclet és un dels barris de moda de la ciutat de València no solament per la gran varietat de propostes gastronòmiques que ofereix, sinó també per la gran varietat d'activitats culturals que realitza és indiscutible.

Però a més, aquest barri valencià es caracteritza per un altre factor, encara, més important: Les diferents associacions que lluiten i estan actives per a intentar aconseguir les seues reivindicacions, i fer de Benimaclet un barri millor.

I és que, possiblement, Benimaclet siga un dels barris més compromesos, que treballen per a millorar els serveis necessaris per als seus veïns. Per aquest motiu, a València Extra volem destacar algunes d'aquestes associacions.

En primer lloc, és inevitable nomenar l'Associació de Veïns de Benimaclet (AA.VV), que sorgeix al voltant de 1974 per mitjà d'una Comissió Gestora de veïns que decideixen aliar-se per a reivindicar millores en el seu barri. A partir de llavors han lluitat per aconseguir l'asfaltat dels seus carrers, per la creació d'escoles i guarderies, així com espais destinats a horts urbans, entre moltes altres mesures.

En l'actualitat, aquesta associació de veïns, que a més realitza una infinitat d'activitats per a promoure la cultura en els carrers d'aquest barri, s'ha convertit en una de les més admirades de la ciutat de València per la seua força a l'hora d'aconseguir els seus objectius, però també pel compromís dels veïns que ixen de les seues cases per a treballar per al seu barri.

Foto: facebook.com/benimacletviu Foto: facebook.com/benimacletviu

Una altra de les plataformes importants d'aquest barri és 'Benimaclet Viu'. Creada com un espai per a defensar la nostra cultura, la nostra llengua i millorar el nostre entorn natural, aquesta plataforma reclama 'la dignitat d'un barri des d'una perspectiva de qualitat ciutadana, de modernitat i sostenibilitat i de consciència ecològica'.

'Benimaclet Viu', que està formada per diferents associacions, escoles i instituts del barri, treballa per a aconseguir diferents objectius, entre els quals es troben millorar les condicions de vida dels veïns, recuperar el patrimoni cultural i col·lectiu per a projectar-ho cap al futur o recolzar la formació, com un element fonamental per a la construcció d'un futur millor i més lliure.

Foto: www.asociaciongup.es Foto: www.asociaciongup.es

Finalment, volem destacar la 'Asociación GUP' adscrita a la Parròquia de Nuestra Señora de la Asunción de Benimaclet. Els membres d'aquesta associació s'han unit per a ajudar als més desfavorits. Per aquest motiu, realitzen diversos projectes solidaris com, per exemple, recolzar diversos projectes en països en vies de desenvolupament com El Salvador o Senegal o treballar en el menjador social 'San José'.

Aquest menjador, que està en marxa des de fa més de 20 anys, dóna menjar, diàriament,  al voltant de 30 persones, a més d'oferir un altre tipus d'ajudes com a psicològica, d'higiene, cerca dels mitjans per a millorar la seua situació actual, etc.

En definitiva, associacions amb diferents propostes, però amb un objectiu en comú: Millorar la qualitat del barri i la vida dels seus veïns.

Arxivat a:

Destacats