Benicalap transformarà un solar abandonat en una gran zona verda amb habitatges

Es tracta del solar situat entre els carrers Periodista Gil Sumbiela amb General Llorens i construirà 47 habitatges de protecció pública

Guardar

Solar abandonat entre els carrers Periodista Gil Sumbiela i General Llorens en Benicalap
Solar abandonat entre els carrers Periodista Gil Sumbiela i General Llorens en Benicalap

El barri de Benicalap transformarà el solar que es troba entre el carrer Periodista Gil Sumbiela amb General Llorens en una gran zona verda, amb plaça i cent habitatges. L'Ajuntament de València ha aprovat l'avaluació ambiental del Pla de Reforma Interior (PRI) d'aquesta zona i sumarà així un nou espai de trobada en Benicalap.

Sandra Gómez, vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, ha explicat que "aconseguirem generar una nova zona verda, una plaça d'uns 2.000 metres quadrats i 100 nous habitatges en un solar que ha romàs buit i en desús durant dècades després de la desaparició de les antigues indústries que ho ocupaven".

Encara que de moment no s'han avançat molts detalls des de l'Ajuntament de València sobre com serà eixa nova zona verda, sí que s'ha destacat que el PRI d'aquest solar s'aprofitarà per a crear més habitatges, moltes d'elles assequibles, de protecció pública. En concret, del centenar d'habitatges que poden construir-se, 47 seran de protecció pública "per a garantir l'accés a l'habitatge per a les famílies i els joves en condicions assequibles", sumant-se al parc públic d'habitatge de la ciutat de València, en paraules de Gómez.

L'edifici tindrà forma d'O i entre quatre i sis plantes d'altura. En tindre eixa forma, permetrà crear una plaça i ajudarà a ocultar les mitgeres que existeixen encara en el solar, la qual cosa permetrà millorar la imatge urbana de la confluència entre Periodista Gil Sumbiela i General Llorens, ara d'abandó.

Revitalitzar barris

Així, la vicealcaldessa i responsable de Desenvolupament i Renovació Urbana ha recordat que "aquesta actuació se suma a les que s'estan duent a terme des de l'àrea d'Urbanisme al llarg de tota la ciutat per a regenerar els diferents buits urbans que encara formen part dels nostres barris, generant nou habitatge assequible, dotacions, serveis i zones verdes".

Entre ells, el PRI de Ramón Porta Carrasco, en el barri de Tendetes; el PRI de la plaça Pare Domènech, en Campanar; la modificació del PGOU del carrer Pare Barranco, en Sant Pau; el PAI de Moncayo en Creu Coberta, el PRI de l'entrada de Sant Pau, en Malilla, el PAI d'Agustín Lara, en Orriols; el PAI de Drassanes, al Grau, o la reordenació del carrer Rio Miño, en Hort de Senabre.

Destacats