Benicalap comptarà amb un nou centre municipal de serveis socials

L'Ajuntament de València ha aprovat hui el projecte d'obra per a la seua construcció en el mercat de Benicalap

Guardar

Projecte del futur centre social de Benicalap
Projecte del futur centre social de Benicalap

El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha anunciat hui en la roda de premsa posterior a la Junta de Govern Local l'aprovació del projecte d'obra per a la construcció d'un nou centre municipal de serveis socials en el mercat de Benicalap. L'objectiu és reduir la congestió d'altres centres situats en barris pròxims com Campanar i passar de tindre 12 centres socials a València a 15 per a l'any 2022, ja que hi ha uns altres en construcció.

Campillo ha recordat que des que arribara aquest govern l'any 2015, València ha passat de tindre 11 centres municipals de serveis socials a 12 amb el de la Saïdia. "En breus s'obrirà el del Cabanyal, que seria el 13, i estan en marxa els expedients per a tindre dos més a la ciutat. El de Benicalap, que s'ha aprovat hui el projecte tècnic, i el de Russafa. En total, per a 2022 esperem tindre ja operatius 15 centres de serveis socials", ha explicat el vicealcalde.

Amb la presència d'aquest nou centre social, que s'instal·larà en una part desocupada del mercat de Benicalap, es preveu reduir la congestió que es produeix en altres centres com el de Campanar. "Cada centre municipal de serveis socials tindrà una pressió assistencial o un volum de veïns i veïnes més adequades per a la seua atenció. El de Benicalap atendrà 40.000 usuaris i alhora descongestionarà el centre de serveis socials de Campanar, que és el que tenien assignat els veïns de Benicalap", ha detallat el de Compromís.

El centre de Campanar actualment dóna servei a 90.000 persones i quan estiga en marxa el nou centre de Benicalap, passarà a atendre 50.000 persones. Pel que, pràcticament reduirà a la meitat la població que ha d'atendre aquest centre de serveis socials. "Aquest és un pas més per a donar-li la importància que toca als serveis socials, a la ciutat que es preocupa per la gent i els sectors més vulnerables de la nostra societat", ha conclòs Campillo.

Destacats