Els barris de València comptaran amb fires d'ocupació

La primera fira d'ocupació de València Activa serà en el barri de Nou Moles

Guardar

Vista aèria de la ciutat de València
Vista aèria de la ciutat de València

Els barris de València tindran fires d'ocupació, formació, emprenedoria i innovació econòmica. Sota el nom de 'Places per l'Ocupació', València Activa té com a objectiu donar a conéixer els serveis i programes que duu a terme, durant tot l'any, per a millorar l'ocupabilitat de la ciutadania i dinamitzar el sistema local d'ocupació.

Les fires d'ocupació es realitzarà, sempre, els dissabtes al matí, en horari de 10.00 a 14.00 hores. De fet, la primera d'aquestes fires tindrà lloc el pròxim dissabte, 4 de març, en la plaça Roma del barri de Nou Moles de València.

La fira, dirigida a persones demandants d'ocupació, persones emprenedores, potencials emprenedors i xicotetes i mitjanes empreses, pretén posar en contacte a persones que busquen ocupació amb potencials ocupadors, reforçar vincles d'emprenedors amb entitats, institucions i el teixit socioeconòmic de cada barri, així com dinamitzar el sistema local d'ocupació.

D'aquesta manera, les persones assistents a aquesta iniciativa de 'Places per l'Ocupació' podran informar-se en els diferents estands de València Activa, com el de 'Barris per l'Ocupació', la xarxa de centres d'ocupació locals que ofereix atenció personalitzada; 'Agència d'Ocupació', on s'explicarà als usuaris i usuàries com inscriure's en l'agència d'intermediació que posa en contacte a persones desocupades amb empreses que ofereixen llocs de treball; 'Emprenedoria', l'estand que oferirà informació sobre emprenedoria, així com sobre l'ecosistema innovador i tecnològic; a més d'un estand dedicat a tots els programes i serveis que s'han impulsat des d''Espai Lidera', un punt de trobada i visibilització de dones emprenedores i lideresses. També seran presents amb espai propi diferents agents socials.

A més, s'organitzaran activitats lúdiques per a xiquets i xiquetes a través de les quals s'intentarà fomentar la imaginació amb tallers relacionats amb l'emprenedoria tecnològica.

El regidor de l'àrea, Borja Sanjuán, ha explicat que amb aquesta iniciativa "busquem conéixer la realitat de cada barri per a oferir als seus veïns i veïnes les eines necessàries per a millorar la seua situació laboral, bé trobant ocupació o iniciant un projecte empresarial".

Destacats