Bankia secunda més de 500 projectes socials per 4,5 milions durant 2020 en col·laboració amb 11 fundacions d'origen

Guardar

cajeros_bankia
cajeros_bankia

Bankia ha secundat amb prop de 4,5 milions d'euros més de 500 projectes socials que ha posat en marxa al llarg d'aquest 2020 en col·laboració amb les 11 fundacions d'origen de l'entitat financera, segons informa en un comunicat.

Les iniciatives, que han sigut seleccionades a través de convocatòries socials i mediambientals en 10 comunitats autònomes, han beneficiat en el conjunt de l'any a més de 600.000 persones.

Bankia col·labora en els territoris d'origen del banc amb 11 fundacions: amb Fundació Montemadrid en la Comunitat de Madrid i Castella-la Manxa, amb Fundació Bancaixa i Fundació Caixa Castelló a la Comunitat Valenciana, amb Fundació Ávila i amb Fundació Caixa Segòvia a Castella i Lleó, amb Fundació Caixa Rioja, amb Fundació La Caixa de Canàries, amb Fundació Iluro a Catalunya, amb CajaGranada Fundació a Andalusia, amb Fundació Cajamurcia i amb Fundació Sa Nostra a Balears.

"Durant aquest 2020 tan complex hem reafirmat el nostre compromís amb la realitat social de territoris que són per a nosaltres fonamentals en els quals, gràcies a la bona col·laboració que en Bankia tenim amb totes les fundacions d'origen i al treball conjunt que realitzem en favor de les associacions locals i regionals, aconseguim donar resposta als col·lectius més vulnerables en una situació agreujada per la pandèmia", ha assegurat del director de Gestió Responsable de Bankia, David Menéndez.

Bankia va llançar el mes de març passat convocatòries socials amb les 11 fundacions d'origen amb l'objectiu d'impulsar projectes socials orientats a fomentar l'ocupació, el desenvolupament local i millorar la qualitat de vida de majors, persones amb discapacitat i en risc d'exclusió social.

A més, l'entitat va posar en marxa la 'II Convocatòria de Medi ambient i Desenvolupament Sostenible' amb Fundació Montemadrid i Fundació Bancaixa i, al setembre, va llançar la 'I Convocatòria de Medi ambient i Desenvolupament Sostenible' al costat de Fundació Ávila, Fundació Caixa Segòvia, Fundació Caixa Rioja, Fundació La Caixa de Canàries, Fundació Iluro, CajaGranada Fundació, Fundació Cajamurcia, Fundació Sa Nostra i Fundació Caixa Castelló.

L'objectiu de la convocatòria mediambiental és donar suport a projectes compromesos amb el desenvolupament sostenible i la conservació de la naturalesa en les principals regions en les quals el banc té presència.

Està dirigida a recolzar projectes que fomenten la conservació, el restabliment i l'ús sostenible dels ecosistemes terrestres, marins i d'aigua dolça; que ajuden a reduir i reciclar residus, especialment els plàstics; i que fomenten la innovació tecnològica encaminada a reduir o evitar el mal ambiental, així com a promoure els projectes amb un impacte positiu en la reducció de petjada de carboni.

L'entitat financera impulsa iniciatives socials dins de les seues sis grans línies d'actuació: desenvolupament local a través de la col·laboració amb les fundacions d'origen, ocupació, discapacitat, habitatge, medi ambient i formació.

Bankia centra la seua inversió social en aquestes àrees i manté el seu compromís amb la societat a través de la implicació de tota la seua estructura i els seus professionals. La política de Gestió Responsable es caracteritza per ser capil·lar i pròxima en relacionar l'activitat social del banc amb la consecució d'objectius de l'entitat a través del seu projecte Xarxa Solidària.

Bankia contribueix de manera prioritària amb cinc dels 17 ODS, Acció pel Clima (ODS 13), Treball Decent i Creixement Econòmic (ODS 8), Educació de Qualitat (ODS 4), Ciutats i Comunitats Sostenibles (ODS 11) i l'ODS 17, transversal a tots ells, Aliances per a aconseguir els Objectius.

Arxivat a:

Destacats