Els bancs que treballen amb l'Ajuntament de València estaran obligats a atendre de manera presencial almenys 100 hores al mes

El nou contracte de menjadors escolars en col·legis municipals aposta per la qualitat dels menús i els aliments de proximitat

Guardar

Els regidors Borja Sanjuán i Sergi Campillo en la junta de govern local
Els regidors Borja Sanjuán i Sergi Campillo en la junta de govern local

La Junta de Govern Local ha aprovat l'adjudicació d'un acord marc per a la prestació dels servicis financers i bancaris de l'Ajuntament de València, que regeix la relació del consistori amb les entitats que tindran els seus depòsits i a través dels quals els veïns i veïnes efectuaran els pagaments de manera presencial o telemàtica. El regidor delegat d'Hisenda, Borja Sanjuán, que ha comparegut al costat del vicealcalde i portaveu, Sergi Campillo, ha destacat que "una de les novetats consisteix en el fet que aquests bancs hauran d'atendre de manera presencial un mínim de 100 hores mensuals".

"L'incompliment d'aquesta clàusula podria arribar a suposar la ruptura del contracte", ha afirmat Sanjuán, qui ha recordat que "l'Ajuntament és el primer que dona exemple, ja que els servicis d'atenció municipals ja han atés sense cita prèvia més de 10.000 majors, per això els exigim el mateix als bancs amb els quals treballem".

Una altra novetat ha consistit en la negociació d'unes noves i millors condicions de rendibilitat per als excedents de tresoreria de l'Ajuntament "perquè els diners que tenim parats generen un rendiment, que done uns ingressos sense necessitat de licitar els impostos" ha assenyalat el titular d'Hisenda. En concret el consistori s'ha assegurat un mínim de l'1,9% de rendibilitat, el que significa que "cada mes s'ingressaran al voltant de 300.000 euros, el que suposarà uns ingressos de més de tres milions d'euros anuals". L'acord pot ser revisat si es troben entitats que oferisquen millors condicions.

Menjadors escolars

Un altre dels tems que s'han aprovat en el dia de hui és l'adjudicació del contracte per als pròxims dos anys de prestació dels servicis de menjador escolar i monitors en els col·legis municipals Fernando de los Ríos i Benimaclet, per un import 971.168 euros.

"Hem reduït el pes que te l'ofereix econòmica i hem apostat per la qualitat del menú, que segueixen productes de proximitat i sostenibles, encara que hàgem d'augmentar el pressupost, a diferència d'altres administracions que només miraven el preu", ha detallat el regidor.

Ajudes per a taxes d'idiomes

La Junta de Govern ha aprovat els ajudes de València Activa per al pagament de taxes de les certificacions d'idiomes. A aquestes ajudes s'han presentat 267 sol·licituds, dels quals 93 han sigut denegades i 174 aprovades. "Aquesta és una política", ha explicat Sanjuán "que es va començar a fer fa uns anys per evitar que no poder pagar la taxa supose una barrera per aconseguir uneixes millors condicions laborals, uneixes condicions que en l'actualitat estan molt associades a la certificació de coneixement d'idiomes". S'han pagat taxes de valencià, anglés, francés, italià, alemany, portugués i xinés.

Centre Esportiu Nou Moles

També s'ha aprovat el contracte de subministrament d'equipament esportiu per al Centre Esportiu Nou Moles, el que segons Sanjuán "garanteix que en el moment en què estiguen finalitzades els obres, les instal·lacions puguen estar a la disposició dels veïns, acurtant, d'aquesta manera, els terminis". Tindrà una capacitat de 1.610 espectadors, 1.368 en graderies fixes i altres 224 en graderies retràctils. Podrà albergar la pràctica d'handbol, futbol-sala, hoquei sala, bàsquet i voleibol. Tindrà dues piscines, una de waterpolo que permetrà acollir campionats del món i una altra coberta per a natació. Així mateix, disposarà de sals de fitness i musculació, vestuaris i magatzems.

Destacats