Avancen les obres de regeneració de Pérez Galdós i Giorgeta a València

La Junta de Govern contracta la redacció del projecte i la direcció de les obres

Guardar

Encreuament entre Giorgeta i Perez Galdós
Encreuament entre Giorgeta i Perez Galdós

Les obres de l'avinguda Pérez Galdós i Giorgeta de la ciutat de València avancen. Este divendres, la Junta de Govern Local ha aprovat l'expedient i la contractació del disseny i la direcció facultativa per a este projecte de regeneració i renaturalització de dues de les vies més importants de la capital del Túria, unes obres que compten amb el finançament dels fons Next Generation de la Unió Europea, tal com ha recordat l'Ajuntament.

Igualment, el govern municipal requerix al projecte guanyador, presentat per les empreses Gecival i Cercle Territori, Paisatge i Arquitectura, perquè, en un termini màxim de deu dies hàbils, present la documentació acreditativa de la solvència econòmica, tècnica, financera i professional i manifeste la conformitat amb els plecs que regixen el contracte.

L'Ajuntament de València va convocar procediment de concurs per al projecte de regeneració i renaturalització de les dues avingudes. El projecte guanyador, que rebrà 10.000 euros més IVA, va ser el projecte "Arrels", de Gecival i Cercle Territori, Paisatge i Arquitectura. El segon guardó del concurs, dotat amb 5.000 euros més IVA, va recaure en el projecte "Nexe", de Durán Moreno Arquitectos, mentre que el tercer, que obtindrà 3.000 euros més IVA, va anar a parar al projecte "Creuar l'avinguda", de Palomeras Arquitectes i Cert Studio.

El regidor portaveu, Juan Carlos Caballero, ha afirmat que el projecte s'aprova "adaptant-lo a la realitat i al que este govern entén que és com s'han de fer les coses i els compromisos que ha adquirit amb la ciutadania per a portar avant este projecte". Segons el regidor, "l'alcaldessa ja va dir, i així està sent el full de ruta, que les decisions en matèria de mobilitat hauran d'anar sempre d'acord amb el sentit comú, el rigor, atesos els estudis tècnics i al consens amb els veïns. Per tant, el que li demanem al redactor és que, a l'hora de planificar i de presentar este projecte, tinga en compte per al detall de la secció viària les recomanacions presentades pel Servici de Mobilitat el 17 de novembre. El regidor de Mobilitat ja va donar a conéixer en roda de premsa el seu projecte per a Pérez Galdós i Giorgeta".

Destacats