Avança la superilla d'Orriols: es liciten les obres

La superilla d'Orriols ha sigut un dels projectes seleccionats pels fons europeus Next Generation

Guardar

Superilla d'Orriols
Superilla d'Orriols

La Junta de Govern Local aprovarà, aquest dilluns, la licitació de les obres de la superilla d'Orriols, un projecte seleccionat pels fons europeus Next Generation, que serà finançat amb quasi 1.800.000 euros, i que "suposarà la conversió en zona de vianants de més de 8.000 m² en el barri d'Orriols, resolent el problema d'accessibilitat provocat pel desnivell del carrer Arquitecte Rodríguez", ha assenyalat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez.

La superilla d'Orriols abastarà tot l'àmbit inclòs entre els carrers Pare Viñas, Duque de Mandas, Sant Vicent de Paul i Reig Genovés, integrant espais convertits en zona de vianants a l'entorn del nucli històric tradicional d'Orriols, així com el jardí de l'Ermita i el CEIP Bartolomé Cossio.

Però, en què consisteix una superilla? Es tracta d'una actuació urbanística que consisteix a agrupar un conjunt de diverses illes en els carrers interiors dels quals es redueix al mínim el trànsit rodat, generant, d'aquesta manera, un espai per als vianants a manera de plaça. En el cas del barri d'Orriols es crearà una malla de jardins i zones d'estada que connectaran el jardí de l'Ermirta amb la plaça de Gloria Fuertes.

Com ha explicat Gómez, "la superilla resoldrà el greu problema d'accessibilitat que provoca el desnivell existent al carrer Arquitecte Rodríguez, per al que es preveu crear talussos vegetals, rampes i escales, que permetran connectar els carrers d'Agustín Lara i Pare Viñas amb el nucli històric i el jardí. A més de la repavimentació d'aquests quatre carrers, s'introduirà nou mobiliari urbà i enllumenat, així com nova vegetació mitjançant la construcció de talussos vegetats amb arbratge, parterres, jardineres, i xicotetes prades".

"Aquesta obra, al costat de la del PAI d'Agustin Lara, amb la qual ja s'ha derrocat l'històric tap urbanístic del 'forat de la vergonya', permetrà regenerar tota aquesta part del barri", ha conclòs la vicealcaldessa.

Es preveu que l'execució de la superilla d'Orriols tinga un termini de 12 mesos i una inversió que superarà els 2.400.000 euros.

Arxivat a:

Destacats