L'art immersiu aterra a la Marina de València a partir del dissabte

La instal·lació de l'artista Ron Arad es podrà visitar gratuïtament

Guardar

Creació de Ron Arad -  KONG CHONG YEW
Creació de Ron Arad - KONG CHONG YEW

La Marina de València tornarà a ser l'escenari de la innovació acollint una instal·lació d'art immersiu del dissenyador i arquitecte israelià Ron Arad. Serà dissabte que ve, 4 de juny, quan aquesta instal·lació òbriga les seues portes al públic, que podrà visitar-la de manera completament gratuïta fins al 28 d'agost.

'Rom Arad 720º' és una proposta artística on la tecnologia serà també la protagonista. Una estructura monumental, denominada Cutain Call, que albergarà, a més, projeccions d'altres artistes reconeguts com Mat Collishaw o Greenaway & Greenaway, entre altres. Aquestes es podran veure de dilluns a diumenge de 21.30 a 01.00 hores.

"Després de tres exposicions d'escultures en la Ciutat de les Arts i les Ciències, l'any passat vam fer el pas cap a un nou concepte amb Julian Opie, on mesclàvem escultura, dibuix i audiovisual. Aquesta vegada, amb aquesta estructura de Ron Arad, anem més enllà amb una experiència purament audiovisual bellíssima que embolicarà a l'espectador i li farà partícip de la mateixa obra", han explicat des de la Fundació Hortensia Herrero, impulsora d'aquesta exposició.

El resultat no és un altre que una cortina circular de fins a huit metres d'altura, que està composta per un total de 5.600 varetes de silicona suspeses d'un anell de 18 metres de diàmetre. Una experiència única, immersiva, que arriba a la ciutat de València per a captivar a tots els i les espectadores amb la projecció d'unes imatges que es podran veure des de dins de la cortina, però també des de la part exterior.

Imagen de archivo de parte de la Marina de València
Imagen de archivo de parte de la Marina de València

Aquesta exposició s'emmarca dins del programa oficial de World Capital València Design, que té previstos més de cent esdeveniments a la capital del Túria al llarg de l'any. Així, entre les accions destacades es troba la instal·lació de l'Àgora a la plaça de l'Ajuntament de València, que serà l'escenari d'activitats relacionades amb la innovació i el disseny, així com la trobada entre representants de les ciutats que van ser en el seu moment capital mundial del disseny (Hèlsinki, Seül o Torí, entre altres), unes conferències amb eminències internacionals en el món del disseny com Rebeka Arce o Thomas Kurppa, o un festival als carrers anomenat 'Dale una Vuelta' amb exhibicions, instal·lacions de llums i altres perquè el disseny inunde els barris de la ciutat.

Un impuls més que significatiu per a la ciutat que atraurà a més de 200.000 visitants estrangers en 2022 i ajudarà a la projecció internacional del disseny de la Comunitat Valenciana com a eina de transformació transversal de la societat i palanca de creixement. I és que cal recordar que, només en el territori valencià, el disseny aporta més de 4.000 milions d'euros.

Destacats