Arriba Multapay, l'app per a pagar multes

Guardar

multas
multas

Amb la premissa de facilitar les gestions de la ciutadania, l’Ajuntament ha posat en marxa la nova aplicació per a dispositius mòbils MultaPAY València, que permet que les persones que hagen rebut una sanció de trànsit puguen fer efectiu el pagament des dels seus telèfons mòbils o tauletes.

El regidor d’Espai Públic i Control Administratiu, Carlos Galiana, acompanyat del regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, van presentar la nova ferramenta, que es posa a disposició de la ciutadania “amb la voluntat que la gent tinga més mitjans i facilitats per a poder realitzar el pagament de les sancions, a fi d’evitar desplaçaments, cues o inclús recàrrecs”. Tal com ha subratllat Galiana, “en cap cas ens mou l’afany recaptador, atés que les multes que s’imposen són les que són, independentment de com es paguen”. De fet, la base de desenvolupament d’este nou instrument es basa en el concepte “Més fàcil que mai”.

Fins ara, els mètodes per a abonar les sancions de què es disposava eren el pagament en efectiu en els caixers instal·lats en les dependències del carrer d’Albacete, a través de les entitats col·laboradores (296 sucursals bancàries a la ciutat), en els caixers habilitats per al pagament o a través de la banca electrònica.

Actualment, ha explicat Galiana com a regidor de Control Administratiu, ja podem pagar amb targeta de crèdit (en els huit punts habilitats a les oficines del carrer d’Albacete), o per internet amb certificat digital i sense. I, a més, també es facilita el pagament a través dels dispositius mòbils (telèfons, tauletes...) tant en el sistema Android com en IOS.

Els usuaris poden descarregar-se ja l’aplicació MultaPAY València, que es caracteritza per la seua facilitat en l’ús: el sistema guia els usuaris, qualsevol que siga el document que tinguen a les mans (tiquet de l’ORA, multa de trànsit convencional, el document de pagament que arriba als domicilis...) i assenyala els passos que ha de fer per a satisfer el pagament de la sanció en temps i forma, la qual cosa permet també evitar els recàrrecs.

“L’aplicació ja està en marxa”, ha anunciat Carlos Galiana, que ha subratllat l’ús cada vegada major dels mitjans telemàtics per al pagament de les multes. De fet, a través del web municipal ja s’han pagat 416 sancions: 390 sense certificat digital i 26 amb certificat digital, que se sumen a les 205 en finestreta. Inclús, ha assenyalat l’edil, algú ja s’ha descarregat l’app “perquè s’ha registrat ja una multa pagada”. Per mitjà de tots estos sistemes, s’han recaptat 46.251 euros des de la seua posada en marxa l’1 de juny passat.

A més de tot això, el regidor Carlos Galiana ha explicat que les notificacions de les multes inclouen des d’ara un codi QR que, a través del dispositiu mòbil, porta l’usuari directament al web municipal per a poder gestionar el pagament de les sancions.

Galiana ha anunciat que des dels servicis municipals s’està ja treballant en la tercera versió de l’app, que inclourà un sistema per a escanejar directament el codi de barres de la sanció, i que no siga necessari teclejar tots els números. L’app està disponible en valencià, castellà i anglés i, tal com subratllat el regidor, la seua posada en funcionament no suposa cap despesa extra per al consistori, ja que ha sigut desenvolupada per la contracta.

Per la seua banda, el regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, ha destacat que no preveu que l’ús de l’aplicació incremente la recaptació global de les multes, ja que això depén de la voluntat de cada persona sancionada. De fet, ha assenyalat, en els últims temps es recapta inclús menys per l’increment de l’ús del transport públic i l’ús menor dels vehicles privats per part dels veïns i veïnes, en funció de les millores en l’oferta de transport col·lectiu i de les campanyes de sensibilització.

En este sentit, tant Galiana com Vilar han destacat que en els pròxims mesos es concretarà l’acord amb la Conselleria d’Hisenda per a la col·laboració en la gestió de les sancions, la qual cosa permetrà que es puga actuar per a fer efectiu el cobrament de les multes a persones no residents en la ciutat i amb comptes bancaris que es troben en altres municipis.

Destacats