Arranca la fase de votació final dels pressupostos participatius Decidim VLC

La ciutadania podrà votar entre les 281 propostes, que han passat a l'última fase, fins al pròxim 7 de març

Guardar

valencia
valencia

Els pressupostos participatius de Decidim VLC ja han entrat en la fase final de votació. Des de hui, 18 de febrer, i fins al pròxim 7 de març, la ciutadania podrà triar entre les 281 propostes que han passat l'estudi de viabilitat tècnica. No obstant això, en aquesta edició, s'introdueix una novetat important: només es podran repartir els 8 milions d'inversió entre projectes d'un mateix districte, que s'haurà de triar abans d'iniciar la votació de les propostes.

Els únics requisits per a participar en aquesta fase final són estar empadronat o empadronada a València i ser major de 16 anys. Després de registrar-se en la plataforma (decidimvlc.valencia.es), tan sols caldrà triar el districte o poble que vulgues i votar totes les propostes que preferisques fins a esgotar el pressupost disponible.

Tal com ha explicat la regidora de Participació Ciutadana, Elisa Valía, "fins hui, prop de 60.000 persones han participat en Decidim VLC – 40.000 persones més que l'any passat – el que demostra la consolidació d'aquest procés. Es tracta d'un èxit sense precedents, que mostra la gran mobilització de la ciutadania". I és que aquesta sisena edició dels pressupostos participatius s'ha convertit en la de major implicació ciutadana de totes les realitzades per l'Ajuntament de València des de 2015, i ho ha fet amb més del doble de propostes presentades en els anys anteriors, amb un 50% més de suports que en l'edició anterior i amb un 250% més de suports que en 2018-2019.

De les 404 propostes que van passar a la fase de viabilitat tècnica, 281 han passat a la votació final. Sobre aquest tema, Valía ha assenyalat que "aquelles propostes que no han passat s'ha degut bé al fet que l'Ajuntament, per diferents qüestions, no anava a poder assumir l'execució d'eixe projecte, bé perquè la proposta ja està dins de les previsions del consistori".

Per districtes, els quatre on més propostes han passat a la fase final són: Quatre Carreres amb 37, Extramurs amb 25, Patraix amb 21 i L'Olivereta amb 19. Respecte als pobles de València, els que compten amb més propostes són Castellar, La Torre i Benimàmet.

En línies generals, totes les propostes segueixen la línia de l'Ajuntament de València de crear una ciutat més amable, amb recuperació de l'espai públic i creació de zones verdes, així com l'aposta per una mobilitat més sostenible. De fet, entre les propostes que destaquen es troba la conversió en zona de vianants de la plaça de Patraix o de l'entorn de les Torres de Serrans; la creació de nous carrils bici o ampliació dels existents al districte de Jesús; o la creació de parcs, per exemple, enfront de l'institut de Malilla.

Finalment, Valía ha remarcat que "en data de hui, ja s'han executat més del 75% de les propostes triades per la ciutadania en les cinc edicions anteriors de DecidimVLC, inversions que són una realitat als nostres carrers i contribueixen a fer de València una ciutat més amable i sostenible".

Destacats