Aquests són els col·legis de València que es reformaran pròximament

En el marc del Pla Edificant, l'Ajuntament de València ha aprovat l'acceptació de les competències per a la reforma i ampliació de diversos col·legis

Guardar

Imatge de l'aula d'un col·legi
Imatge de l'aula d'un col·legi

L'Ajuntament de València ha aprovat, aquest dijous, l'acceptació de les competències delegades per la Conselleria d'Educació, corresponents al pla Edificant, per a dur a terme la reforma i ampliació de diferents centres educatius de València. En total, les obres suposen una inversió de 23,4 milions d'euros, i es duran a terme en els barris d'Arrancapins, La Petxina, Tres Forques i Benicalap. Així, aquests són els col·legis de València que es rehabilitaran pròximament.

En el cas del barri d'Arrancapins, serà en el CEIP Lluís Vives, amb un pressupost de 6.199.466,53 euros, on es durà a terme el projecte de reforma i ampliació. L'actuació prevista per a aquest centre suposa la restauració de l'edifici principal i la substitució de l'aulari del pati per un nou edifici que es connectarà amb l'edificació original i que acollirà un gimnàs i un menjador en el seu extrem. Aquesta intervenció desenvolupa un programa de necessitats d'una unitat de primer cicle d'Infantil, tres unitats d'Infantil i sis de Primària amb menjador per a 180 comensals en 2 torns. A més, ha recordat la regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, "l'actuació també proposa la recuperació del refugi de la guerra que es conserva al pati".

Quant al CEIP Teodoro Llorente en La Petxina, es durà a terme la restauració de l'edifici principal i la recuperació del seu espai central com un gran claustre interior, així com la construcció d'un nou edifici per a ampliar el col·legi original, comunicat amb aquest en totes les seues plantes. Aquesta intervenció desenvolupa un programa de necessitats de dues unitats de primer cicle d'Infantil, sis unitats d'Infantil i dotze de Primària amb menjador per a 360 comensals en 2 torns.

En referència a la reforma i ampliació del CEIP Raquel Payà en el barri de Tres Forques, es planteja l'adequació de l'edificació principal existent, per a allotjar tot el programa de Primària, l'administració i el menjador; així com la demolició de la resta de l'edificació per a disposar de dues noves construccions: una edificació independent en el nord-est de la parcel·la, on se situa el gimnàs; i una altra a l'oest, connectada amb l'edifici principal, per al programa d'educació Infantil. Aquesta intervenció desenvolupa un programa de necessitats d'una unitat de primer cicle d'Infantil, tres unitats d'Infantil i sis de Primària, amb menjador per a 200 comensals en 2 torns.

Finalment, el CEIP Salvador Tuset en el barri de Benicalap es reformarà i ampliarà duent a terme l'adequació de l'edificació principal existent per a allotjar tot el programa de Primària i l'administració, així com les aules específiques d'informàtica, taller polivalent i la biblioteca; mentre que la resta d'edificacions es demoliran per a crear una nova que es connectarà amb l'existent mitjançant un porxo. Es planteja un perfil de tres unitats d'Infantil, una d'Infantil de primer cicle i sis de Primària, amb menjador per a 150 comensals en 2 torns.

Destacats