Este estiu tornen les activitats esportives gratuïtes a la platja de la Malva-rosa de València

Descobrix l'ampli programa de classes, campus d'estiu, cursets de natació i activitats per a totes les edats entre l'1 de juliol i el 30 de setembre

Guardar

Persones jugant al voley a la platja
Persones jugant al voley a la platja

El cor de la platja de la Malva-rosa de València tornarà a ser este estiu l'escenari de diferents activitats esportives gratuïtes organitzades per la Fundació Esportiva Municipal. Sens dubte, una oportunitat única per a posar-se en forma en un entorn costaner a través de classes dirigides a fomentar la pràctica d'esport entre totes les edats. Així, durant els mesos estivals la instal·lació municipal de Voleibol platja albergarà sessions de modalitats com a ioga, pilates, taitxí, fitness llatí, cross training, gap i condicionament físic de dilluns a diumenge.

En concret, estes classes gratuïtes a l'aire lliure, que es prolongaran entre l'1 de juliol i el 30 de setembre a la platja més popular de València, tindran una hora de duració i estan adaptades a tots els nivells i edats. A més, es duran a terme durant les hores de menor exposició solar tant en horari matutí com vespertí. En este sentit, les sessions esportives es realitzaran entre les 8h i les 11 hores al matí, i entre les 19:30h i les 21.30 hores a la vesprada. Estaran dirigides per monitors professionals en la matèria que guiaran als assistents en la realització dels diferents exercicis.

Esta proposta gratuïta es desenvoluparà de manera paral·lela a les Escoles Esportives i els Campus d'Estiu que este 2024 oferixen més de 5.600 places per als més joves. També als programes específicament dissenyats per a les persones majors, que mantenen la marxa aquàtica, un esport que consistix a caminar per l'aigua a l'altura entre el melic i les axil·les, i la marxa nòrdica, a través d'un itinerari sobre l'arena, com les seues activitats més destacades després de l'èxit de la seua incorporació el passat estiu.

Una persona participa en la marxa aquàtica adaptada a la tercera edat
Una persona participa en la marxa aquàtica adaptada a la tercera edat

En este cas, les sessions de marxa aquàtica seran dimarts, dijous i diumenges de 8h a 9 hores, mentres que la nòrdica es durà a terme dilluns, dimecres i dissabtes en el mateix horari. A més, enguany s'introduïxen sessions de 'pilatwalk', una nova combinació d'exercicis de tonificació sense càrrega, adaptades per a millorar la condició física general. Es poden consultar tots els horaris i detalls corresponents a cadascuna de les classes incloses en el programa en este enllaç.

Les activitats escolars i la fusió esportiva i cultural, principals novetats de 2024

Una de les principals novetats d'enguany és el programa "El Col·le se'n va a la platja". Esta iniciativa pretén reunir 3.000 escolars de València perquè gaudisquen d'esports de platja i participen en xarrades educatives sobre hàbits saludables i nutrició. Este projecte no sols busca promoure l'activitat física entre els més joves, sinó també inculcar una consciència sobre la sostenibilitat i la conservació del medi ambient, coincidint amb la celebració de València com a Capital Verda Europea 2024.

A més, enguany des de la Fundació Esportiva Municipal de València s'ha buscat, al mateix temps, una innovadora fusió entre l'esport, els hàbits de vida saludables, la cultura local i la tradició fallera. És per això que este estiu la programació inclou per primera vegada diferents competicions de voleibol de platja, futbol-platja i la tradicional Lluita del Bac, en col·laboració amb la Junta Central Fallera.

Destacats