S'aprova per unanimitat la proposta de l'Ajuntament de València per a millorar les condicions laborals del Cos de Bombers municipal

La regidora Lluïsa Notario ha destacat que "la iniciativa resol algunes de les reivindicacions històriques del cos"

Guardar

La regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario
La regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario

La Mesa General de Negociació ha aprovat hui, per unanimitat, una proposta de l'Ajuntament per millorar les condicions laborals de treballadors i treballadores del Cos de Bombers de València, segons ha anunciat la regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, qui ha assegurat que "amb aquest acord avancem en el reconeixement de la tasca fonamental que té encomanat el Cos de Bombers i contribuïm a dibuixar una escala retributiva més proporcionada i adequada amb les diferents responsabilitats que desenvolupen".

La proposta de Lluïsa Notario ha recollit diversos assumptes que han sigut aprovats per unanimitat de les cinc forces sindicals representades en la Mesa General de Negociació "que afronten reivindicacions que des de diferents col·lectius del Cos de Bombers s'havien formulat des de feia temps". "Una vegada més el nostre govern mostra la seua sensibilitat per millorar les condicions laborals dels seus treballadors i treballadores i garantir alhora el millor servici possible a la ciutadania", ha defensat.

En primer lloc, s'ha proposat la reclassificació del component competencial dels bombers, que passa del nivell 16 al 18, i dels caporals de bombers, que ho farà de l'actual nivell 18 al 20. Aquesta proposta suposa un increment retributiu en còmput anual de 771 euros. La reclassificació s'alinea en el principi d'acostar l'esmentat component competencial al de la resta de cossos de bombers de la Comunitat Valenciana. En aquest sentit Notario ha manifestat que "seria desitjable que des de l'òrgan de coordinació dels diferents cossos de bombers que correspon a la Generalitat Valenciana s'avançara de forma decidida en homologar les diferents retribucions que perceben en l'administració de què depenen, siga municipal o les tres provincials, i així acabar amb un constant sentiment de greuge que existeix entre unes treballadores i treballadors públics que essencialment desenvolupen les mateixes funcions".

Igualment, ha destacat que "es posa fi a una situació anòmala que va ser conseqüència de la implantació de la Llei 7/2011 dels servicis de prevenció, extinció d'incendis i salvament de la Comunitat Valenciana que va adjudicar les diferents categories de bombers amb una titulació acadèmica superior a aquella que s'exigia fins eixe moment, però les categories de bomber i caporal de bombers no veieren revisat el seu component competencial".

D'altra banda, s'ha aprovat la introducció d'un nou factor retributiu per als caporals de bombers que reconeix les seues funcions d'accés al comandament i la seua penositat. A més, s'ha aprovat la proposta de revisió dels factors específics que reben els bombers bussejadors i els bombers de la unitat canina.

"Solucionem amb aquest acord situacions anòmales que s'havien arrossegat des de fa molts anys i en algun cas, inclús dècades", ha conclòs Notario.

Destacats